Breaking news

dromoi athina
A

Βήματα μπροστά για δύο μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας, κάνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για το οδικό τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, καθώς και για το έργο οδικής σύνδεσης Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Για το πρώτο έργο, τις μελέτες έχει αναλάβει η Ολυμπία Οδός, ενώ με βάση τις μελέτες που θα εκπονηθούν, θα κριθούν και τα έργα που θα χρειαστούν να γίνουν, προκειμένου να καθοριστεί και το τελικό κόστος. Στη συνέχεια θα αναζητηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με συμμετοχή και της Ολυμπίας Οδού, όπως έγινε και στο τμήμα Πάτρα - Πύργος. 

Μέσω του εν λόγω οδικού δικτύου επίσης, συνδέονται τα λιμάνια της Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Κυλλήνης και Κατάκολου, όπως και τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Αράξου, ενώ με την υλοποίησή του θα ολοκληρωθεί το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών στην Πελοπόννησο. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή για το συγκεκριμένο έργο είχε με σαφήνεια συνδέσει τις μελέτες με τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό περί τα 80 εκατ. ευρώ.

«Ό,τι μελέτες υπάρχουν δεν έχουν επικαιροποιηθεί», είχε πει ο Υπουργός προσθέτοντας ότι «στις μελέτες περιλαμβάνεται η μελέτη κόστους - οφέλους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αν θέλουμε να πάρουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυκλοφοριακή έρευνα, καθώς και η έρευνα προέλευσης και προορισμού». «Αυτά», εξήγησε ο κ. Καραμανλής, «θα μας δώσουν μία πολύ σαφή εικόνα για το κατά πόσο το έργο είναι χρηματοδοτήσιμο και ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχουμε για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, έτσι ώστε να πετύχουμε χρηματοδότηση από τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με το έργο της οδικής σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό θα μειωθούν οι χρόνοι μετακίνησης, ενώ η σύνδεση προβλέπεται μέσω του κόμβου Αγγελόκαστρου, με διέλευση νότια του υφιστάμενου στρατιωτικού αεροδρομίου, με κατάληξη στη νέα δυτική περιφερειακή οδό της πόλη του Αγρινίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις