Breaking news

gipedo
A

Τον περιορισμό της παρακολούθησης δια ζώσης αναμετρήσεων στα ελληνικά γήπεδα σε ποσοστό 10% της χωρητικότητάς τους, με ανώτατο όριο φιλάθλων τους 1.000, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, μαζί με τα υπόλοιπα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης " Όμικρον ".

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Πλεύρης προειδοποίησε πως, σε περίπτωση που παρατηρηθεί πως δεν τηρείται ο περιορισμός από τους υπεύθυνους, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε μέτρα διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Τη συγκεκριμένη εισήγηση έκανε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, την οποία και έκανε δεκτή η κυβέρνηση.

Τα νέα μέτρα που αφορούν τον αθλητισμό τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και θα έχουν διάρκεια έως τις 16 Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα επέκτασης.

Σήμερα, Δευτέρα (27/12) σημειώθηκε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με 9.284.

Τα Νέα Μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου 2022.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. 
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία. 
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.  
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις