Breaking news

θάνος_πλεύρης
A

Μιλώντας σήμερα στον σταθμό του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκαν στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, αλλά και στον επικείμενο εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην πίεση που ενδέχεται να αυξηθεί τον φετινό χειμώνα στο ΕΣΥ και στο γεγονός πως πιθανότατα φέτος θα συνυπάρξουν τα κρούσματα της γρίπης και του κορονοϊού, χωρίς όμως να υπάρξει και μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ λόγω covid. Ακόμη πρόσθεσε πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και νοσήσει, ενώ υπάρχουν και αντιικές θεραπείες.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου δήλωσε όπως είχε προαναγγελθεί  ότι «Έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε νοσήσει, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα θεραπείας και μεταλλάξεις που δεν είναι θανατηφόρες όπως ήταν η Δέλτα. Το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα» τόνισε και συμπλήρωσε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και τεστ.

Τα κρούσματα γρίπης και ο κορονοϊός 

Όσον αφορά στα κρούσματα της γρίπης ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι «Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα και περιορίζαμε την μετάδοση».

Επιπρόσθετα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορονοϊού τόνισε ότι «Δεν υπάρχει θέμα επάρκειας και σημείωσε ότι η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.  Αν υπάρξει ανάγκη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Γενικότερα για τον κορονοϊό δήλωσε ότι «Υπάρχει η αναγκαιότητα της καραντίνας σε κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ δεν χρειάζεται η έκτακτη λήψη μέτρων με τα δεδομένα που έχουμε». Από την άλλη για τις ιδιωτικές κλινικές είπε πως πλέον θα μπορούν να κρατούν και να διαχειρίζονται περιστατικά COVID σε απλές κλίνες, καθώς δεν θέλουμε να πιεστεί πάλι το ΕΣΥ και να περιορίσει την τακτική λειτουργία του.

Τι δήλωσε η Μ. Παγώνη

Με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τοποθετήθηκε επί των καίριων θεμάτων υγείας λέγοντας ότι «Ο καθιερωμένος εμβολιασμός για την γρίπη θα γίνει κανονικά στο διάστημα τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου».

Ακόμη για το εμβόλιο του κορονοϊού τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι και αυτά θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη, ενώ συνέστησε τους πολίτες να μην κάνουν τα δύο εμβόλια ταυτόχρονα.

Τέλος έκλεισε αναφέροντας πως οι γονείς «Καλό θα ήταν να κάνουν self test στα παιδιά τους πριν την είσοδο τους στα σχολεία».

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις