Breaking news

αυτοκτονια
A

Σύμφωνα με τους New York Times, οι περισσότερες σελίδες με θέμα την αυτοκτονία έχουν να κάνουν με την αποτροπή αυτής της πράξης. Ωστόσο, η συγκεκριμένη, η οποία δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2018 από δύο άνδρες οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Marquis και Serge, παρέχει οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς ακριβώς να αυτοκτονήσει.

Οι χρήστες συχνά ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον καθώς μιλούν για σχέδια αυτοκτονίας, δημοσιεύοντας εμψυχωτικά μηνύματα, χαρούμενες φατσούλες και επαινετική κριτική για τους «γενναίους» και τους «ήρωες» οι οποίοι πραγματοποιούν αυτές τις πράξεις.

Αν και τα μέλη είναι ανώνυμα, οι New York Times εντόπισαν 45 άτομα που αυτοκτόνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τον Καναδά και την Αυστραλία και διαπίστωσαν ότι το ύψος των θανάτων είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο. Πάνω από 500 μέλη είχαν αναρτήσει «αποχαιρετιστήρια μηνύματα», ανακοινώνοντας το πώς και πότε σκόπευαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, και μετά έπαυαν να αναρτούν.

Σύμφωνα με μια έρευνα της σελίδας πέρσι, τα περισσότερα μέλη είχαν αντιμετωπίσει μια ψυχική ασθένεια και ήταν έως 30 ετών. Αυτές οι πληροφορίες συμβαδίζουν με τη δημογραφική ομάδα  των ΗΠΑ – από 15 έως 24 ετών – η οποία παρουσίασε τη σημαντικότερη αύξηση αυτοκτονιών από το 2009 έως και το 2019, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα. 

Η ιστοσελίδα λαμβάνει κατά μέσο όρο 6 εκατομμύρια προβολές τον μήνα.

Με πληροφορίες από New York Times

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις