Breaking news

seismos
A

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι σεισμολόγοι στη Σάμο μετά τις τρεις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης στο νησί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που μελετούν τη σεισμική ακολουθία, δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός, ωστόσο σημειώνουν πως πιθανόν η δόνηση των 5,2 βαθμών να είναι η βασική.

«Το θετικό της υπόθεσης είναι πως η εστία των σημερινών σεισμών δεν έχει καμία σχέση με τον ισχυρότατο σεισμό στα βόρεια της Σάμου το 2020. Δεν έχουμε δηλαδή ενεργοποίηση της ίδιας εστίας» ανέφερε ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Το σημερινό ρήγμα είναι βέβαια αρκετά δραστήριο και έχει δώσει και στο παρελθόν δυνατούς σεισμούς, αλλά είναι ένα ρήγμα που βρίσκεται σε σχετική απόσταση ασφαλείας από το νησί γι’ αυτό και οι δύο σεισμοί έγιναν μεν αισθητοί ως επιφανειακοί που ήταν αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχαν καταστροφικό χαρακτήρα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις