Breaking news

epaggelma
A

Το Bureau of Labor Statistics (BLS) είναι μια ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία που παρακολουθεί την ανεργία και άλλα βασικά δεδομένα σχετικά με την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ύστερα από έρευνά του, συγκέντρωσε μια έκθεση όπου παρουσιάζει τα επαγγέλματα που σημειώνουν μεγάλες απολαβές και αφορούν κυρίως τους τομείς της υγείας, ειδικά σε θέσεις γιατρών όπως ψυχίατρος, μαιευτήρας/γυναικολόγος, χειρουργός και αναισθησιολόγος.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή απαιτούν προηγμένη εκπαίδευση και κατάρτιση Οι μη ιατρικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν υψηλές αμοιβές περιλαμβάνουν πιλότους αεροπορικών εταιρειών, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές υπολογιστών και πληροφοριακών συστημάτων κ.α.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του, τα επαγγέλματα που σημειώνουν υψηλές απολαβές είναι τα παρακάτω:

Ιατροί και Χειρουργοί

Αν ψάχνετε για μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά που αποδίδει, ακολουθήστε τη συμβουλή της μαμάς σας: γίνετε γιατρός. Οι γιατροί και οι χειρουργοί κατέχουν περισσότερους από τους μισούς ρόλους στην κατάταξη των πιο ακριβοπληρωμένων επαγγελμάτων.

Μερικοί υψηλά αμειβόμενοι τίτλοι εργασίας γιατρών περιλαμβάνουν ψυχίατρο, μαιευτήρα/γυναικολόγο, χειρουργό και αναισθησιολόγο.

Οι γιατροί διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν ασθένειες σε νοσοκομεία, εγκαταστάσεις επείγουσας φροντίδας, ομαδικές και ατομικές ιατρικές πρακτικές. Συνταγογραφούν φάρμακα, εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις, κάνουν παραπομπές σε συγκεκριμένες ειδικότητες, πραγματοποιούν ιατρικές αξιολογήσεις κ.α.

Οδοντίατροι

Οι οδοντίατροι φροντίζουν τα δόντια και τα ούλα των ασθενών, διαγιγνώσκοντας και θεραπεύοντας θέματα όπως η τερηδόνα και η ασθένεια των ούλων. Μπορεί να επιδιορθώσουν τα κατεστραμμένα δόντια ή να τα αφαιρέσουν και να τα αντικαταστήσουν με εμφυτεύματα ή συσκευές όπως οδοντοστοιχίες. Οι οδοντίατροι συνήθως εργάζονται ως μέρος μιας ομάδας που περιλαμβάνει οδοντιατρικούς υγιεινολόγους, βοηθούς οδοντιάτρων και τεχνικούς οδοντιατρικών εργαστηρίων.

Διευθυντές

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEOs) παρέχουν την κατεύθυνση για την εταιρεία, θέτοντας στόχους, δημιουργώντας πολιτικές και καθοδηγώντας το εταιρικό πλοίο. Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αναφέρονται συχνά στα διοικητικά συμβούλια και διοικούν άλλους ηγέτες, όπως τους CEOs (COOs) και τους Chief Economic Officers (CFOs).

Εάν έχετε βάλει στόχο έναν ρόλο διευθύνοντος συμβούλου, να είστε προετοιμασμένοι να αποκτήσετε το MBA σας και την άφθονη εργασιακή εμπειρία. 

Νοσηλευτές

Οι επαγγελματίες νοσηλευτές (NP) αξιολογούν τα συμπτώματα των ασθενών, διαγιγνώσκουν ασθένειες, συνταγογραφούν και χορηγούν φάρμακα, αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς, συμβουλεύονται γιατρούς σχετικά με περίπλοκες περιπτώσεις και παραπέμπουν τους ασθενείς σε άλλους επαγγελματίες γιατρούς.

Πιλότοι αεροπορικών εταιρειών

Οι πιλότοι αεροπορικών εταιρειών κάνουν πολλά περισσότερα από το να πετούν απλώς το αεροπλάνο. Συνήθως, είναι επίσης υπεύθυνοι για τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι το αεροπλάνο πετά με ασφάλεια και ομαλά, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής σχεδίων πτήσης, της εκτέλεσης ελέγχων αεροσκαφών πριν από την πτήση, της πλοήγησης στον αέρα και της ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και άλλες αλλαγές σε πτήση.

Υπεύθυνοι Υπολογιστών και Πληροφοριακών Συστημάτων

Αυτοί οι επαγγελματίες που συχνά ονομάζονται διαχειριστές πληροφορικής είναι υπεύθυνοι για την τεχνολογία πληροφοριών ενός οργανισμού. Διαφορετικοί τύποι διευθυντών IT έχουν διαφορετικές αρμοδιότητες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των αναγκών του οργανισμού σε υπολογιστή, τη διατύπωση συστάσεων για επιδιορθώσεις και αναβαθμίσεις, την πρόσληψη και διαχείριση άλλων επαγγελματιών πληροφορικής και τη διασφάλιση της ασφάλειας του συστήματος.

Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί

Εργαζόμενοι σε αρχιτεκτονικές και μηχανολογικές εταιρείες, αυτοί οι διευθυντές προσλαμβάνουν, εκπαιδεύουν και επιβλέπουν ομάδες μηχανικών. Συντονίζουν επίσης τις προσπάθειες των ομάδων του έργου να αναπτύξουν και να εκτελέσουν σχέδια για την ανάπτυξη προϊόντων και να ανασχεδιάσουν διαδικασίες και μεθόδους παραγωγής. Οι διευθυντές αρχιτεκτονικών και μηχανικών δημιουργούν και ελέγχουν προϋπολογισμούς και διεξάγουν συνεχείς αναλύσεις αξίας για να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες για αποδοτικότητα και εξοικονόμηση κόστους.

Δικαστές

Οι δικαστές συνήθως εργάζονται σε ομοσπονδιακά, πολιτειακά και τοπικά δικαστήρια, όπου προεδρεύουν σε δίκες και άλλες ακροάσεις. Ανάλογα με τον τόπο εργασίας τους, οι δικαστές μπορεί να εκλέγονται ή να διορίζονται στη δουλειά τους. Συνήθως, οι δικαστές έχουν πτυχίο νομικής και μεγάλη πείρα ασκώντας δικηγορία. Μπορεί να υπηρετήσουν για ορισμένη θητεία, π.χ. τέσσερα χρόνια ή ισόβια.

Φυσικοί

Οι φυσικοί ερευνούν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενέργειας και ύλης. Αναπτύσσουν θεωρίες, πραγματοποιούν έρευνα, αναλύουν δεδομένα, γράφουν εργασίες και παρουσιάζουν ευρήματα. Οι φυσικοί μπορούν επίσης να σχεδιάσουν νέο λογισμικό ή εξοπλισμό που σχετίζεται με την έρευνά τους. Οι τίτλοι εργασίας φυσικού περιλαμβάνουν ατομικό φυσικό, υπολογιστικό φυσικό, ιατρικό φυσικό, σωματιδιακό φυσικό και φυσικό κβαντικών πληροφοριών. Ανεξάρτητα από την περιοχή εστίασής τους, οι φυσικοί χρειάζονται Ph.D. 7 

Ποδίατροι

Ένα επάγγελμα όχι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας. Οι ποδολόγοι είναι γιατροί που επικεντρώνονται στην υγεία των ποδιών. Διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν διαταραχές των ποδιών και των κάτω ποδιών, πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις και συνταγογραφούν ορθωτικά. Οι ποδίατροι κερδίζουν ειδικό πτυχίο ιατρικής, Διδάκτωρ Ποδιατρικής Ιατρικής (DPM) και ολοκληρώνουν μια τριετή φοίτηση. Πρέπει να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην πολιτεία τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις