Breaking news

κούβα
A

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 76 κρούσματα του SARS-CoV-2, πάντως δεν επήλθε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής βρίσκεται στους 8.317 νεκρούς επί συνόλου 964.462 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Εδώ να τονίσουμε πως σύμφωνα πάντα με το worldmeters από τις 13 έως τις 25 Δεκεμβρίου δεν υπήρξε κανένας νεκρός

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 367.

Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα, όπως τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και το εκταταμένο testing η Κούβα, η οποία έχει ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα υγείας παγκοσμίως, κατάφερε σε αυτό το διάστημα να μειώσει αποφασιστικά την καμπύλη θνητότητας από τον κοροναϊό.

Η Κούβα συνεχίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της. Μέχρι χθες, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, είχαν εμβολιαστεί πλήρως οι 9,5 εκατ. από το σύνολο των 11,2 εκατ. κατοίκων με τα εγχωρίως παραγόμενα σκευάσματα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus, ενώ τουλάχιστον ενισχυτική δόση είχαν λάβει πάνω από 978.000 άνθρωποι, κυρίως υγειονομικοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και ανοσοκατεσταλμένοι.

Έχουν αρχίσει να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις στους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού και στα τελωνεία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις