Breaking news

COVID FREE APP
A

Μέχρι την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, θα είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή η αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να «ενσωματωθεί» στο covid free wallet των κινητών τηλεφώνων. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής, θα είναι αποθηκευμένα ορισμένα στοιχεία του κατόχου της, όπως φωτογραφία, όνομα και ημερομηνία γέννησης, και θα μπορεί ο κάτοχός της να την επιδεικνύει μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία ταυτοποίησης. Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη ψηφιοποίηση της ταυτότητας, η οποία θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Πορεία εμβολιασμών

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», επισήμανε. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις