Breaking news

INTIME NEWS
A

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς για την κατάσβεση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, γύρω στις 2 το μεσημέρι,  κατέφθασαν στο νησί 30 δασοκομάντος και 10 άτομα από την ΕΜΑΚ, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν 16 αεροσκάφη και ελικόπτερα (σε διαδοχικά κύματα των 8) και πάνω από 160 πυροσβέστες.

Παράλληλα, παραμένει και η προσπάθεια δεκάδων εθελοντών. Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις στην ανατολική κορυφογραμμή, πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς και στη δυτική πλευρά. Σε αυτές τις δύο περιοχές αναπτύσσονται τα επίγεια για να την οριοθετήσουν.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα Κοίνυρα προς Λιμεναριά, μέσω μηνύματος από το 112.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Αλέξη Πολίτη, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού. Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα στόχος είναι να ελεγχθεί σήμερα η φωτιά, καθώς ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις