Breaking news

xeiropedes
A

Στην Μύκονο και την Κρήτη έγιναν δύο συλλήψεις για εμπρησμό από τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ερμούπολης Σύρου, συνελήφθη ένας άνδρας για την φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Μαού, Άνω Μεράς Μυκόνου-Κυκλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έβαλε φωτιά σε απορρίμματα, ξύλινες παλέτες, ξερά χόρτα και διάφορα υλικά οικοδομών, από την οποία μάλιστα αποχώρησε αφήνοντας να καίει ανεξέλεγκτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως την συγκεκριμένη ημέρα, στον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας, η Μύκονος βρισκόταν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, με ενισχυμένους τοπικούς ανέμους.

Τα στοιχεία του  αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου ενώ και ο ίδιος οδηγήθηκε από τις Αρχές στο σημείο όπου είχε θέσει την πυρκαγιά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Ένας 55χρονος συνελήφθη για εμπρησμό στην Τοπική Κοινότητα Κρατερός στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση επειδή έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα και θάμνους.

Του επιβλήθηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ποινή φυλάκισης 42 μηνών και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ταυτόχρονα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 600 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις