Breaking news

INTIME NEWS
A

Η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε διάφορα πύρινα μέτωπα στην Θάσο, την Μεσσηνία, τον Κορυδαλλό και τη Φθιώτιδα. 

Φωτιά στην Θάσο

Αναφορικά με τη φωτιά στην Θάσο, που καίει από χθες πυκνό δάσος στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς, το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τα Κοίνυρα, για προληπτικούς λογούς.

Έχουν ενισχυθεί οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την ώρα στο νησί επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Από αέριος επιχειρούν περιοδικά οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

 

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σημαντική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο νησί, από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Κώστας Τσίγκας, «αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι σύμμαχος των προσπαθειών πυρόσβεσης και η φωτιά είναι στάσιμη».

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Θασου, κ. Στράτος Πυρήνας φάνηκε αισιόδοξος πως η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Πυρκαγιά στην Μεσσηνία

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία, στο Πανιπέρι στην περιοχή Χανδρινός, σε δύσβατη αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 12 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά και στον Κορυδαλλό

Υπό μερικό έλεγχο η νέα φωτιά που ξέσπασε στον Κορυδαλλό στην οδό Σταθοπούλου, κοντά στο όρος Αιγάλεω. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην Καρυά Φθιώτιδας.

Συμφώνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 7 το πρωί  ξέσπασαν 130 πυρκαγιές σε όλη η επικράτεια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις