Breaking news

INTIME NEWS
A

Η καταστολή απέναντι στους κάτοικους των Εξαρχείων είτε διαμαρτύρονται για την κατασκευή μετρό στην ιστορική πλατεία της περιοχής είτε για τις εργασίες ανάπλασης περίπου 40 στρεμμάτων στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο «δωρεάς», ύψους 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments» είναι γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές για τρίτη ημέρα, ήταν στην πλατεία που είναι περιφραγμένη με λαμαρίνες και αποκλεισμένη από ένστολους, για να καταγγείλουν ότι οι εναλλακτικές για τη κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, το κόψιμο πάνω από 70 μεγάλων δέντρων και τον περιορισμό του δημόσιου χώρου με την συγκεκριμένη ιδεοληπτική επιλογή.

Όμως, παρά την ειρηνική διαδήλωση, προσήχθησαν 32 πολίτες από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συλλήψεις μετατράπηκαν δύο από τις προσαγωγές.  Όπως φαίνεται από την καταγγελία της «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη», τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι από αστυνομικούς που επιτέθηκαν στην συγκέντρωση. 

Κάλεσμα για κινητοποίηση αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ απευθύνει η συνέλευση, στο σημείο που χθες έφτασε πλήθος αλληλέγγυων για να διαμαρτυρηθεί για τις χθεσινές, βίαιες, προσαγωγές στο λόφο του Στρέφη, όπου αστυνομικοί κουβάλησαν σηκωτούς διαδηλωτές. Σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 άτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

Για επίδειξη δύναμης, βίας και αυθαιρεσίας εκ μέρους της αστυνομίας, με σκοπό τον εκφοβισμό και την παύση των διαμαρτυριών μιλούν όσοι βρίσκονταν χθες στο σημείο.

Επιπλέον, χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας Prodea που έχει αναλάβει και χρηματοδοτεί με 1,15 εκατ. ευρώ την ανάπλαση στον Στρέφη.

Η έναρξη των έργων για την οριοθέτηση του σταθμού του Μετρό στην πλατεία, χθες τα ξημερώματα προκάλεσε την αντίδραση της γειτονιάς των Εξαρχείων, συλλογικοτήτων και των παρατάξεων της Aριστεράς στο Δήμο της Αθήνας. Επιπλέον, οι κάτοικοι επισημαίνουν πως πρόκειται για ακόμα μια αντιδημοκρατική κίνηση με το «έτσι θέλω» εκ μέρους της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής της Αθήνας.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή της Αθήνας έκαναν ακόμα μια  αντιδημοκρατική κίνηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών.

Μέρα 25

Να σταματήσουν οι αναίτιες-παράνομες προσαγωγές ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, κ. Μιχάλης Κριθαρίδης, ενώ σχολίασε πως έχει γίνει πλέον καθημερινότητα ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης του παρακράτους και των υποκλοπών, της Μητσοτάκης Α.Ε. Επιθέσεις των ΜΑΤ σε κατοίκους που διαμαρτύρονται ειρηνικά απέναντι στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχου, που επιτίθενται εμμονικά και ιδεοληπτικά στην πλατεία και σε κάθε δημόσιο χώρο των Εξαρχείων. Καθημερινότητα έχουν γίνει και οι αναίτιες, παράνομες, βίαιες προσαγωγές πολιτών, επειδή στο καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε. απαγορεύεται να διαδηλώνεις και να χαλάς το "αναπτυξιακό αφήγημα" της μπουλντόζας και του τσιμέντου.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Κριθαρίδη:

«Καθημερινότητα έχει γίνει πλέον η καταστολή και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης του παρακράτους και των υποκλοπών, της Μητσοτάκης Α.Ε.. Επιθέσεις των ΜΑΤ σε κατοίκους που διαμαρτύρονται ειρηνικά απέναντι στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχου, που επιτίθενται εμμονικά και ιδεοληπτικά στην πλατεία και σε κάθε δημόσιο χώρο των Εξαρχείων. Καθημερινότητα έχουν γίνει και οι αναίτιες, παράνομες, βίαιες προσαγωγές πολιτών, επειδή στο καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε. απαγορεύεται να διαδηλώνεις και να χαλάς το «αναπτυξιακό αφήγημα» της μπουλντόζας και του τσιμέντου. Κι όλα αυτά επειδή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπακογιάννης θέλουν να αποκλείσουν τους πολίτες από τον λόφο του Στρέφη, τον οποίο έχουν παραχωρήσει στα αρπακτικά τους, δήθεν για ανάπλαση και επειδή παρά το γεγονός ότι η αρχική χάραξη της Γραμμής 4 με την χωροθέτηση του σταθμού ακριβώς πάνω στην πλατεία, είχε αλλάξει, καθώς θεωρήθηκε ως πιο συμφέρουσα για την πόλη και τους κατοίκους η κατασκευή του μετρό στην Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, λίγο παραπέρα δηλαδή. Η ιδεοληπτική επιμονή όμως του καθεστώτος, δεν το βάζει κάτω. Να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί και η τρομοκράτηση των πολιτών. Να πάψουν οι αναίτιες-παράνομες προσαγωγές

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις