Breaking news

exarxei
A

Με ένταση, χημικά και μπουλντόζες ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων. Πιο συγκεκριμένα, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στην πλατεία όπου απέκλεισαν τον χώρο ρίχνοντας χημικά σε κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα έργα.

Εκτός από τα ΜΑΤ, στην πλατεία εμφανίστηκαν μπουλντόζες και φορτηγά όπου μετέφεραν τσιμεντόλιθους και λαμαρίνες για την περίφραξη του χώρου. Παράλληλα, υπήρχαν και συνεργεία όπου έκοψαν τα δέντρα.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων αντιδρούν μαζικά στην κατασκευή του Μετρό για δύο λόγους. Πρώτον για την απώλεια δημόσιου χώρου που θα φέρουν οι εργασίες του Μετρό και, όπως όλοι γνωρίζουν, θα κρατήσουν για πολλά χρόνια.

Δεύτερον, οι κάτοικοι καταγγέλλουν το Δήμο Αθηναίων για το ότι προωθεί πλάνα τουριστικοποίησης κι αλλαγής του χαρακτήρα της περιοχής. 

 

Η πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter: «4:30 τα ξημερώματα σήμερα, με πλήρη αποκλεισμό της πλατείας Εξαρχείων από ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησε η προσπάθεια της καταστροφής της μόνης πλατείας της γειτονιάς μας. Θα μας βρουν απέναντί τους».

Σε νέα ανάρτηση της η πρωτοβουλία αναφέρει: «Οι λαμαρίνες έχουν ξεκινήσει ήδη να μπαίνουν ωστόσο η παρουσία του κόσμου έχει σταματήσει για την ώρα τα έργα. Καλούμε τους κατοίκους και τους αλληλέγγυους στον αγώνα μας για να μην καταστραφεί η μοναδική πλατεία της γειτονιάς, να ενισχύσουν με την παρουσία τους όλη μέρα».

 

Μάλιστα, μέλη συνεργείων έκοψαν δέντρα στην πλατεία, ενώ μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους και φορτηγά μετέφεραν μεγάλους τσιμεντόλιθους και λάμες για την περίφραξη του χώρου όπου έφτασαν και ένστολοι της δημοτικής αστυνομίας.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια

exarxei
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
exarxeia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

 

exarxeia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

 

exarxeia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

 

exarxei
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις