Breaking news

Κορονοϊός
A

«Φτερά» έκαναν τόσο οι μάσκες αυξημένης προστασίας όσο και τα self test από τα φαρμακεία, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύον από σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 6:00 το πρωί. 

Υπενθυμίζουμε, ότι από σήμερα το πρωί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων και μπαρ. Επιπλέον, η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες υψηλής προστασίας ΚΝ95 είναι πλέον υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο φαρμακοποιός Κώστας Κακονίκος, οι ελλείψεις σε self test και μάσκες υψηλές προστασίας, οφείλονται στο γεγονός ότι τα φαρμακεία δεν ήταν προετοιμασμένοι για μία τέτοια ζήτηση.

Ερωτηθείς για την αύξηση των τιμών που παρατηρούν ορισμένοι καταναλωτές στις εν λόγω μάσκες, ο κ. Κακονίκος απάντησε πως, «οι προμηθευτές δεν έχουν αυξήσει τις τιμές, αλλά ίσως επειδή εξαντλούνται οι πιο οικονομικές να έχουν μείνει στην αγορά οι πιο ακριβές. Αυτή την στιγμή δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των τιμών και αναλόγως της προέλευσης της μάσκας, αν θα είναι ευρωπαϊκή ή κινέζικη, η τιμή της μπορεί να είναι από 30 λεπτά έως 80 λεπτά, όταν είναι σε πακέτο».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την δωρεάν διανομή δύο αυτοδιαγνωστικών τεστ σε όλους, παρατηρείται στα φαρμακεία και έλλειψη και στη διανομή των self test. Η ανταπόκριση στη διανομή των δωρεάν self tests ήταν μαζική καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη, δόθηκαν 3,55 εκατομμύρια self test.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις