Breaking news

Ermou street, Athens
A

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας τα οποία ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Η απόφαση εξειδικεύει τα μέτρα που ανακοίνωσαν χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενόψει των εορτών και συγκεκριμένα το τι ισχύει για την χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Παράλληλα, η απόφαση επαναλαμβάνει και όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Επιπλέον, η απόφαση ορίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ.

Τι ισχύει για τις μάσκες 

Σύμφωνα με την απόφαση η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική:

  1. σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,
  2. σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

  1. τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
  2. τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις