Breaking news

unsplash
A

Ο 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου στις 28 Ιουλίου, είναι προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθ' ομολογίαν δράστης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση του πως ήταν μεθυσμένος όταν έβαλε φωτιά στις καλαμιές της περιοχής.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως ο ίδιος είχε ομολογήσει τον εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή στις 28 Ιουλίου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έβαλε την φωτιά λόγω ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το cretapost, το περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα, όταν φωτιά ξέσπασε σε πανηγύρι που γινόταν στο Βραχάσι παρουσία δεκάδων ανθρώπων

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 6 άτομα η καθεμία καθώς και η ΕΜΟΔΕ (δασοπυροσβέστες) αλλά και 2 υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα, επί ποδός βρέθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία στην περίπτωση που απαιτηθεί να παράσχουν βοήθεια για την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά εγκατέλειψαν την περιοχή με δικά τους μέσα και αυτοβούλως.

Οι φλόγες έκαναν στάχτη καλάμια, βάτους και δασική έκταση 5 στρεμμάτων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις