Breaking news

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
A

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106.122 νέα κρούσματα στη Βρετανία, τα οποία αποτελούν νέο ρεκόρ εν μέσω πανδημίας και η οποία σχετίζεται άμεσα με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Στην χώρα, μια από τι πλέον πληγείσες από τον κορονοϊό στον κόσμο, έχουν καταγραφεί 147.573 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, καταγράφηκαν 140 θάνατοι έναντι των 172 την προηγούμενη ημέρα.

Περισσότεροι από 11,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Αν και η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων των παμπ και των εστιατορίων), να ενθαρρύνει την τηλεργασία όσο είναι δυνατόν και να επιβάλει ένα υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τη δυσφορία μερίδας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους εν όψει των Χριστουγέννων. «Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά» δήλωσε η ίδια σήμερα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν από σήμερα «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.


 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις