Breaking news

INTIME NEWS
A

Τρείς συλλήψεις διενεργήθηκαν για τον θάνατο του 22χρονου, ο οποίος χτυπήθηκε από έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ένας συλληφθείς είναι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 22χρονος και οι φίλοι του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Η εφημερίδα Daily Mail έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου νέου, το οποίο είναι Τζακ Φέντον.

Επιχείρησε να βγάλει selfie και πλησίασε πολύ κοντά στον έλικα 

Ο 22χρονος φαίνεται πως έβγαζε σέλφι ενώ κατέβαινε από το ελικόπτερο χθες το βράδυ σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο μετά το ταξίδι του στη Μύκονο με τρεις φίλους.

Ο νεαρός βρετανός, ο οποίος ήταν γόνος πολύ εύπορης οικογένειας επιχείρησε να βγάλει selfie και πλησίασε πολύ κοντά στον έλικα με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Ο 22χρονος ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου Oxford Brookes και πήγαινε στο οικοτροφείο Sutton Valence με δίδακτρα 36.000 λίρες ετησίως. 

Το χρονικό του δράματος

Η παρέα των Βρετανών επέστρεψε στα Σπάτα από τη Μύκονο με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του νεαρού που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 22χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ.

Προανάκριση

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ. Το ΑΤ Παιανίας ανέλαβε την προανάκριση και θα σχηματίσει τη σχετική δικογραφία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και από τον χειριστή του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις