Breaking news

artopoios
A

Η έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Γιάννη Αρτοποιό ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Πυρκαγιά στον Έβρο

Αρχικά, για την πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου η κύρια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στο δασος Δαδιάς στο νοτιο -  νοτιοδυτικό μετωπο ενώ δεν υπάρει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο επιχειρούν 320  πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ συνολικά σήμερα, μέχρι στιγμής, επιχείρησαν 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ βοηθούν το έργο της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά στη Λέσβο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της δασικής πυρκαγιάς στην Λέσβο. Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Βρίσας ενώ είναι σε ύφεση στον Σταυρό.

Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.

Επίσης επιχειρούν από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία είναι σε ύφεση και επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν καθόλη την διάρκεια της ημέρας 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.


 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις