Breaking news

diki
A

Ένας άνδρας προσήχθη για τις πυρκαγιές στο Αλιβέρι και ομολόγησε τις πράξεις του. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου θα ακολουθηθούν.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς σε ένα από τα τέσσερα μέτωπα, 2 άτομα, 1 άνδρας και 1 γυναίκα, κάτοικοι του Αλιβερίου υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές έναν 62χρονο άνδρα ως υπαίτιο για τη φωτιά.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ξέσπασαν 4 φωτιές σε Κύμη, Οριό, Άγιο Λουκά και στο Αλιβέρι στο δρόμο προς τα Βελούσια και τέθηκαν υπό έλεγχο.

Φωτιά στη Λέσβο

Επιπλέον, σχετικά με το πύρινο μέτωπο της Λέσβου, ελέγχθηκε η δασική πυρκαγιά στη νότια Λέσβο, στα μεγάλα μέτωπα πάνω από τη Βρίσα στα δυτικά και στο χωριό Σταυρός στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή.

Αυτή την στιγμή η φωτιά καίει μόνο στην περιοχή Ρογκάδα όπου και ξέσπασε η φωτιά στις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου και όπου επιχειρούν δασοπυροσβετικά αεροπλάνα.

Όπως είπε ο κ. Αξής «ευχή όλων είναι οι αναμενόμενοι το απόγευμα άνεμοι να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις».

Φωτιά στον Σκαραμαγκά

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Σκαραμαγκά Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα.

Φωτιά στο Ρέθυμνο 

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο, στη Λέσβο, στην Εύβοια, στην Ηλεία, ενώ πολύ δύσκολες αναμένεται να είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και η έλλειψη υγρασίας ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις