Breaking news

iereas
A

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας ανακοίνωσε χθες την καταδίκη του 50χρονου ιερέα για όλες τις κατηγορίες και την επιβολή κάθειρξης 27 ετών.

Ο ιερέας από το Αγρίνιο κρίθηκε ένοχος για 6 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, για βιασμό κατά συρροή και για ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, κατά το άκουσμα της ποινής, κάποια από τα θύματα ξέσπασαν σε δάκρυα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ποινή θα είναι εκτιτέα για τα 20 έτη, ενώ θα αφαιρεθεί το 1 έτος της προφυλάκισης.

Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα

Παράλληλα, το δικαστήριο, διαβιβάζει τη δικογραφία στο Εφετείο του Αγρινίου για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δύο μανάδων των κοριτσιών που υπέστησαν τα παραπάνω από τον ιερέα καθώς και του ίδιου για την περίπτωση ακόμη δυο κοριτσιών που κατέθεσαν ως μάρτυρες και δεν έχουν κάνει μήνυση.

Στοιχεία για τη δράση του 50χρονου

Στοιχεία για τη δράση του 50χρονου ιερέα ήρθαν στο φως με τις έρευνες των Αρχών. Με βάση τα δεδομένα από τα κινητά του τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκύπτει η απόλυτη εξάρτηση των ανήλικων κοριτσιών που ζούσαν μαζί με τις μητέρες τους στο σπίτι του ιερέα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα κορίτσια έδειχναν τυφλή υπακοή στον 50χρονο ιερέα ενώ φοβόντουσαν να μην τον απογοητεύσουν ή του προκαλέσουν δυσαρέσκεια. Επιπλέον, δεν ήταν λίγες οι φορές που τις τιμωρούσε.

Οι κατηγορίες

Όλες τις κατηγορίες περί βιασμών, ασέλγειας και πορνογραφίας αρνήθηκε νωρίτερα σήμερα ο 50χρονος ιερέας. Η σημερινή ημέρα είναι και η πιο κρίσιμη της διαδικασίας της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Αγρινίου και όχι μόνον, αφού περιλάμβανε την απολογία του ιερέα, την πρόταση της Εισαγγελέως και βέβαια την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου με επτά μέλη.

Η διαδικασία είναι μαραθώνια και μέχρι αργά το απόγευμα, με κομμένη την ανάσα, όλοι περίμεναν την απόφαση του δικαστηρίου.

Η πρόταση - «Καταπέλτης» της Εισαγγελέως

«Καταπέλτης» σε βάρος του 50χρονου ήταν η Εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την καταδίκη του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κάτι που επισείει βαρύτατες ποινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, στις ευθύνες της Εκκλησίας, που παρά τις καταγγελίες που υπήρχαν «δεν φρόντισε να ξουρίσει νωρίτερα τον ιερέα», ενώ είπε πως θα αποστείλει διαβιβαστικό στα Δικαστήρια του Αγρινίου, ζητώντας να ασκηθούν ποινικές διώξεις για ηθική αυτουργία στις μητέρες των κοριτσιών, που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη.

Απολογία του δράστη

Νωρίτερα ο ιερέας βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων με τον πρόεδρο να τον «στριμώχνει» για τα καλά. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΜΟΔ  Λευκάδας, είναι γιος ιερέα και ιεροψάλτης, και γνώριζε πολύ καλά λεπτομέρειες, κάνοντας έτσι στοχευμένες ερωτήσεις.

Υποστήριξε πως δεν έχει καμιά σχέση με τις κατηγορίες για τα εγκλήματα που του αποδόθηκαν και μεταξύ άλλων είπε πως για τα όσα συνέβαιναν στο «κοινόβιο» με τις τελετές, τα περί εμφάνισης γερόντων και μαγείας , τα ακατάληπτα σχέδια σε κορμιά των παιδιών, κλπ, έφταιγε η μια εκ των δυο γυναικών – μητέρων που φιλοξενούσε , η οποία τον είχε καταστήσει «πειθήνιο όργανό» της…

Τα παραπάνω δεν έπεισαν το δικαστήριο.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις