Breaking news

payta
A

Ποινές για τουλάχιστον 5 εργαζόμενους του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας για τον θάνατο του 49χρονου.

Υπενθυμίζεται πως ο ασθενής κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, όταν δεν έγινε δεκτός από το νοσοκομείο στο οποίο απευθύνθηκε προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια, καθώς δεν εφημέρευε. Από σήμερα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι ποινές αλλά και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του νοσοκομείου. Οι ποινές θα αφορούν σε άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους με την υπόθεση, οι οποίοι κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες. Στη λίστα των 5 αυτών ατόμων βρίσκεται και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρονο, και η οποία τον παρέπεμψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, το οποίο εφημέρευε.

Η νοσηλεύτρια φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας. Στο κάδρο των ευθυνών ενδεχομένως μπει και δεύτερη νοσηλεύτρια, η οποία βρισκόταν στο χώρο που επισκέφθηκε ο εκλιπών. Αυτή, που φέρεται εμπλεκόμενη στο περιστατικό αντιμετωπίζει ποινή ανάλογα με την εργασιακή σχέση που έχει με το Νοσοκομείο Πάτρας. Ευθύνες καταλογίζονται παράλληλα και σε πρόσωπα σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου, για τα οποία αναμένεται η αντικατάστασή τους.

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μπαίνει στις έρευνες με συγκεκριμένες ενέργειες αντικατάστασης προσώπων, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου», καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις. Ήδη, μετά από αίτημα του Θάνου Πλεύρη, έχει παραιτηθεί ο διοικητής του «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή του Εισαγγελέα για τον θάνατο του 49χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο υγείας αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις στη διερεύνηση ευθυνών ενώ, εκτός από τις προσωπικές ποινές για όσους προκύψουν ευθύνες, βαρύτητα θα δοθεί και στην αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου όσον αφορά τον χειρισμό σοβαρών περιστατικών. Παράλληλα με τις διοικητικές κυρώσεις, ξεκινά ήδη η έρευνα για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών κυρώσεων για τον θάνατο του Θοδωρή Νεμουτιάνου. Ήδη η Ασφάλεια Πατρών έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή του Εισαγγελέα.

Οι δηλώσεις του πρόεδρου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στο MEGA

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Ο κος Στελλάτος τόνισε πως το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ και ανέφερε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γαιτρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις