Breaking news

christmas
A

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μπορεί με τα κρούσματα κορονοϊού να ανεβαίνουν επικίνδυνα οι γιορτές προμηνύονται μάλλον «περιορισμένες». Όμως πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν πάρα την πανδημία να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για να ζήσουν έστω και για λίγο την μαγεία των γιορτών.  Ερεύνα που διεξήχθητε παρουσιάζει τους 5 προορισμούς που θα επιλέξουν οι Έλληνες για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις τους στην Ευρώπη:


1.Βιέννη - Αυστρία
Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τα Χριστούγεννα. Τα επιβλητικά, ογκώδη κτίρια και τα κάστρα της φορούν τα γιορτινά τους και οι φαντασμαγορικές χριστουγεννιάτικες αγορές την απογειώνουν. Η Βιέννη σε προσκαλεί για μία βόλτα στην πλατεία του Δημαρχείου Rathausplatz καθώς και στο φαντασμαγορικό Schönbrunn  για να σε ταξιδέψει σε Χριστούγεννα άλλης εποχής με χειροποίητα στολίδια, παιχνίδια και φυσικά πολλές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!

vienna

2.Στρασβούργο – Γαλλία
Η γραφική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία είναι ένας φανταστικός προορισμός για το χειμερινό σας ταξίδι. Σίγουρα θα αγαπήσετε τα υπέροχα Marchés de Noël που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις ιστορικές πλατείες του Στρασβούργου και τις περίτεχνους στολισμούς που κοσμούν κάθε χρόνο τα σπίτια με τις ξύλινες λεπτομέρειες. Στη σκιά του επιβλητικού καθεδρικού ναού, θα βρείτε καθώς περνάτε περίπου 300 παραδοσιακούς ξύλινους πάγκους. Αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά οργανώνεται κάθε χρόνο από το 16ο αιώνα χωρίς να σταματήσει ποτέ. Οι πάγκοι είναι γεμάτοι υπέροχα διακοσμητικά και εποχιακές γαστρονομικές αμαρτίες όπως είναι τα καβουρδισμένα κάστανα, τα μπισκότα ή το ζεστό κρασί. Κατά την επίσκεψή σου μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Bredle, ένα μικρό παραδοσιακό και διαφορετικό κέικ.

strasburg

3.Κοπεγχάγη – Δανία
Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη βρίσκουν την Κοπεγχάγη γεμάτη με απαστράπτοντα φώτα, εορταστικό πνεύμα και ζεστά cafe όπου το ευφάνταστο design και η θρυλική δανέζικη αισθητική συνδυάζονται αρμονικά για μία ξεχωριστή, χειμερινή εμπειρία. Με μισό εκατομμύριο φωτάκια και στολίδια στην πόλη δεν είναι να απορείς αν θα καταλάβεις Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη. Το πιο παλιό θεματικό πάρκο στην Ευρώπη αποτελεί το κεντρικό σημείο των γιορτινών ημερών στην πρωτεύουσα της Δανίας ενώ  πόλη δε λείπουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές και οι καλογουστες διακοσμήσεις καθώς όλη η πόλη εκπέμπει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, κανένα άλλο μέρος στην πόλη δε διαθέτει τόση χριστουγεννιάτικη μαγεία όπως οι ξακουστοί κήποι Tivoli., ενώ χριστουγεννιάτικες αγορές σε προκαλούν να χαλάσεις κι άλλα χρήματα για να γευτείς την παραδοσιακή, χριστουγεννιάτικη κουζίνα και να πεις το ναι σε μια πορσελάνινη, χειροποίητη κούκλα. Το πατινάζ στην παγωμένη λίμνη είναι αναπόφευκτη εμπειρία.

copenhangen

4.Πράγα – Τσεχία
Στην Πράγα ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα! Προσφέρει άφθονες μαγικές εικόνες με το στολισμό της που σε ταξιδεύει σε σελίδες από ρετρό χριστουγεννιάτικα παραμύθια, σε συνδυασμό με το πυκνό χιόνι. Η πόλη γεμίζει από φωτάκια, στολίδια και χριστουγεννιάτικα σκηνικά. Διαθέτει πολλές υπαίθριες, χριστουγεννιάτικες αγορές, φάτνες και φυσικά όλα αυτά υπό την υπόκρουση χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
 Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου πολλά ζεστά ρούχα, γιατί εκεί το κρύο αγγίζει τους -10. Όμως, θα έχεις να δεις και να κάνεις τόσα πολλά που δε θα το καταλάβεις καν, που γεμίζει από φωτάκια, στολίδια και χριστουγεννιάτικα σκηνικά.

prague

5.Ρώμη – Ιταλία 
Η αιώνια πόλη θεωρείται ιδανική και για τα Χριστούγεννα. Η διάσημη μπαρόκ πλατεία Piazza Navona, που τις γιορτινές μέρες μετατρέπεται σε μια τεράστια αγορά με εκατοντάδες μικροπωλητές μαγικά στολίδια αλλά και εξαίρετες νοστιμιές για να δοκιμάσεις. Η Piazza del Popolo σε ταξιδεύει, καθώς εκεί στήνονται 100 φανταστικές σκηνές από την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Το σύμβολο της φάτνης είναι πολύ σημαντικό για τους Ιταλούς, γι' αυτό και θα δεις πολλές όμορφες φάτνες, με την παλαιότερη να βρίσκεται στην εκκλησία Santa Maria Maggiore. Για πολλούς, ο απόλυτος προορισμός είναι η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και η παρακολούθηση της λειτουργίας τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

rome


 Τα παραπάνω είναι μόνο λίγοι από τους προορισμούς που μπορεί κάνεις να επισκεφθεί  καθώς η Ευρώπη φημίζεται για τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις