Breaking news

bud
A

53χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ τέθηκε σε αργία από την διοίκηση του Οργανισμού μετά την καταδίκη του για κατάχρηση ανηλίκου με θύμα 13χρονη και μηνυτή τον πατέρα της.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος την προηγούμενη Τρίτη καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 3 χρόνια φυλάκιση, επειδή προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος ανήλικης, η οποία μάλιστα είναι φίλη με την κόρη της συζύγου του. Μετά την καταδίκη του αποφασίστηκε να εκτίσει 3 μήνες από την ποινή που του επεβλήθει, ενώ η υπόλοιπη ανεστάλη.

Δεν είχε ενημερώσει τον Οργανισμό για το περιστατικό, αν και είχε καταδικαστεί

Εντούτοις, δεν είχε ενημερώσει τον Οργανισμό για το περιστατικό, αν και είχε ήδη καταδικαστεί. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να βρίσκεται ο ίδιος στη φυλακή, ενώ οι μέρες στη δουλειά του καταγραφόταν ως αδικαιολογήτως απών από τα καθήκοντά του. Όταν οι ιθύνοντες του Οργανισμού έμαθαν ότι καταδικάστηκε για την αποτρόπαια αυτή πράξη, κίνησαν αστραπιαία τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να τεθεί σε αργία.

Ειδικότερα, άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόδρα, με τον ίδιο να δίνει την εντολή να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, καθώς θεωρήθηκε αδιανόητο το περιστατικό και εκφράστηκε η άποψη ότι στον Οργανισμό δεν μπορούν να εργάζονται άτομα που έχουν καταδικαστεί και μάλιστα για αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο σπίτι του 53χρονου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η ανήλικη κόρη του οδηγού του ΟΑΣΘ κάλεσε μια συνομήλική της για να κοιμηθούν μαζί το βράδυ.

Ο δράστης προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της 13χρονης και της εξιστόρησε σεξουαλικού περιεχομένου γεγονότα, με αναφορές, μεταξύ άλλων, σε πορνογραφικές ταινίες. Μάλιστα η πράξη τελέστηκε στο υπνοδωμάτιο, όπου εκτός από την 13χρονη βρισκόταν -και κοιμόταν- η φίλη της.

Την επόμενη μέρα η ανήλικη αποκάλυψε στην οικογένειά της τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του 53χρονου και ακολούθησε η καταγγελία – μήνυση του πατέρα της και η αυτόφωρη σύλληψη του κατηγορούμενου.

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και γι’ αυτό ο οδηγός του ΟΑΣΘ δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις