Breaking news

oasa
A

Το πρόστιμό που επιβάλλεται από την αστυνομία, σε περίπτωση ελέγχου, για μη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ παραμένει στα 300 ευρώ. Είναι γεγονός πως αν και τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν έξαρση στην χώρα μας, πολλοί είναι αυτοί που έχουν χαλαρώσει και επιβιβάζονται στα Μέσα έχοντας ξεχάσει τη μάσκα τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα έχει καταργηθεί από την 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους, παραμένει όμως υποχρεωτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Παράλληλα, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε άλλες δομές Υγείας.

Ακόμα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση της στα σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός, ιδιαίτερα από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ποιοι εξαιρούνται

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν εξαιρέσεις από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ αναφέρει ότι η χρήση μάσκας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας δεν είναι υποχρεωτική:

  • Σε άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους, που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα
  • Στα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένες θέσεις (δηλαδή τρένα και ΚΤΕΛ), η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις