Breaking news

limeniko
A

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Χθες στο βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι γονείς και ο αδερφός του 28χρονου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 11 το πρωί θα βρεθούν στη Νέα Σκιώνη για να παρακολουθήσουν τις έρευνες για το παιδί τους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Παράλληλα και υποβρύχιο drone θα συνδράμει τις επόμενες ώρες στην επιχείρηση ερευνών. Ο νεαρός είναι άπειρος κολυμβητής και βρίσκεται ήδη για περίπου 40 ώρες στη θάλασσα, με τις ελπίδες όσο περνάνε οι ώρες να λιγοστεύουν.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Μία μπάλα έσωσε τον 30χρονο Ιβάν

α μπάλα που χάθηκε 10 ημέρες νωρίτερα στο νησί της Λήμνου ήταν η αιτία που κρατήθηκε στη ζωή ο 30χρονος Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία που μαχόταν με τα κύματα επί 19 ώρες ανοιχτά της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.

Ο 30χρονος που διασώθηκε χτες μετά από 19 ώρες στη θάλασσα κατάφερε να επιβιώσει κρατώντας τη μπάλα που βρήκε τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μικρά παιδιά, ο 6χρονος Θάνος και ο 11χρονος Τρύφων από τη Θεσσαλονίκη, είχαν πάει με τους γονείς τους σε παραλία στη Λήμνου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί, τα δύο παιδιά έπαιζαν με την αγαπημένη τους μπάλα ώσπου κάποια στιγμή αυτή ξέφυγε από τον έλεγχό τους και την τράβηξαν μακριά τα θαλάσσια ρεύματα. Η μητέρα τους είδε τη φωτογραφία με τη μπάλα στη και αναγνώρισε ότι είναι η ίδια με αυτή που είχαν χάσει τα παιδιά της στη Λήμνο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις