Breaking news

eody_rapid_test_covid_koronoios_ygeia
A

Μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5, η Όμικρον BA.5.2.1 εντοπίστηκε από τις αρχές της Σανγκάης σε κρούσμα κορονοϊού.

Το νέο αυτό στοιχείο ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου σε ενημέρωση του Τύπου ένας αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κίνα για να διαχειριστεί τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού καθώς εφαρμόζει την πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων».

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο κρούσμα εντοπίστηκε στη συνοικία Πουντόνγκ την περασμένη Παρασκευή και συνδέεται με ένα κρούσμα του εξωτερικού, σύμφωνα με το Ζάο Νταντάν, τον υποδιευθυντή της υγειονομικής επιτροπής της πόλης.

Σημειώνεται δε, ότι η Σανγκάη στην ανατολική Κίνα βγήκε από λοκντάουν, το οποίο διήρκεσε περίπου 2 μήνες, στις αρχές Ιουνίου αλλά συνέχισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς βάζοντας σε καραντίνα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών καθώς εμφανίζονταν νέες πιθανές αλυσίδες μετάδοσης.

Ο υποδιευθυντής της υγειονομικής επιτροπής της πόλης, τόνισε πως: «Η πόλη μας συνεχίζει να καταγράφει περισσότερα θετικά κρούσματα από μετάδοση στην κοινότητα και ο κίνδυνος της επιδημιολογικής εξάπλωσης μέσω της κοινωνίας παραμένει πολύ υψηλός».

Ο Ζάο Νταντάν ενημέρωσε πως οι κάτοικοι σε αρκετές κεντρικές συνοικίες της Σανγκάης θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό σε 2 γύρους από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν νέα πιθανά ξεσπάσματα του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραλλαγή Όμικρον BA.5, στην οποία οφείλεται ένα νέο κύμα κρουσμάτων στο εξωτερικό, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στις 13 Μαΐου σε έναν 37χρονο ασθενή, ο οποίος είχε μεταβεί αεροπορικώς στη Σανγκάη από την Ουγκάντα, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Όπως ο Γιουάν Ζενγκάν, ένα μέλος της επιτροπής ειδικών για την πρόληψη του κορονοϊού στην πόλη αυτή, μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου, η παραλλαγή BA.5 αποδείχτηκε ότι έχει επιταχυνόμενο ρυθμό μετάδοσης και βελτιωμένη ικανότητα ανοσολογικής διαφυγής.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης ή του θανάτου από την BA.5.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις