Breaking news

pagoni
A

Ξεπερνά το 40% η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων λόγω του κορονοϊού ενώ κρεβάτια νον κοβιντ έχουν μετατραπεί σε κοβιντ σε όλα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Η ίδια σημείωσε ότι ο δείκτης των νοσηλειών κορονοϊού βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ χαρακτηριστικά πρόσθεσε πως, «γίνεται ένας πανικός». Επίσης τόνισε ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.

Η κα. Παγώνη χαρακτήρισε τις μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ4/5 λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές, ενώ είπε πως οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις αυτές.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς . «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές.

«Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε δε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις