Breaking news

allazo siskevi
A

Έκλεισε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ πλέον «τρέχει» η «παράταση» τριών ημερών για να υποβληθούν οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις 870.000 ενώ οι ωφελούμενοι θα είναι περίπου 200.000 πράγμα που σημαίνει οτι την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πάρουν 1 από τα 4 νοικοκυριά που μπήκαν στη διαδικασία να την διεκδικήσουν.

Κάθε νοικοκυριό μπορεί να αιτηθεί έως και τρία κουπόνια για την αντικατάσταση συσκευών ενώ σε κάθε αίτηση συμπληρώνεται ο 11ψηφιος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο αριθμός συσκευών ανά κατηγορία που οι καταναλωτές αιτούνται να αλλάξουν, η ύπαρξη ή μη ατόμου με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε μια οικογένεια και αριθμός κινητού τηλεφώνου ως στοιχείο επικοινωνίας, εφόσον ο δικαιούχος επιλεγεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα.

Μέχρι τέλη Ιουλίου τα voucher

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τα voucher για την αγορά των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι έτοιμα προς τα τέλη Ιουλίου ενώ, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

  • Οι αιτήσεις είναι σε εξέλιξη στο allazosyskevi.gov.gr από την Τρίτη 21 Ιουνίου
  • Οι αιτήσεις λήγουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου
  • Το voucher για αγορά λήγει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
  • Η προθεσμία για παράδοση των παλαιών συσκευών είναι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Βάσει με τις παραπάνω ημερομηνίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την 8η Ιουλίου, θα πρέπει να αρχίσουν τα στέλνονται τα SMS.

Οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις