Breaking news

kn95_maska
A

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του νοσοκομείου John hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε στο Mega για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την 4η δόση εμβολιασμού. 

Όπως τόνισε ο καθηγητής, η Pfizer και η Moderna δημοσίευσαν στην Αμερική, στο FDA, έρευνα αναφορικά με ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο χορηγήθηκε σε 1.200 περίπου άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Γαλιατσάτος προβλέπει πως θα υπάρξουν νέες μεταλλάξεις και συστήνει τη χρήση της μάσκας σε όλους και για όλους τους χώρους.

«Το εμβόλιο είχε μέσα την παραλλαγή Α και Ο και έδειξε να σταματά τη σοβαρή νόσηση αλλά να προκαλεί και ανοσία» τόνισε. «Αναμένεται να ξαναγίνει μία έρευνα και τον Αύγουστο για να αποδειχθεί εάν καλύπτει το νέο εμβόλιο και τις νέες παραλλαγές της Όμικρον», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με την 4η δόση του εμβολίου, ο καθηγητής συνιστά στον καθένα να συμβουλευτεί τον γιατρό του ώστε να προχωρήσει στον εμβολιασμό, ειδικότερα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της απελευθέρωσης των μέτρων ασφαλείας.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις