Breaking news

fotia_pyrkagia
A

Σε ολονύχτια «μάχη» εξελίχθηκε η προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να προλάβει την αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε χτες το απόγευμα σε χαράδρα στην κορυφή του Πύργου Ηλείας. Υπενθυμίζουμε ότι η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στον Πύργο από το απόγευμα της Τρίτης.

Μάλιστα χτες μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 13 εναέρια μέσα προκείμενου να εμποδίσουν την φωτιά να πλησιάσει στο παρακείμενο χωριό.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα που συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο σημείο οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεχίζουν το έργο τους, ώστε να κατασβήσουν και την τελευταία πύρινη εστία. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 135 πυροσβέστες και 5 πεζοπόρα, με 37 οχήματα.

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό βράδυ, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, αφού οι πυροσβέστες έπρεπε να δώσουν μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις, με τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα η εικόνα της πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση για κατάσβεση της φωτιάς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις