Breaking news

tourismos
A

Στο τέλος της εβδομάδας, και συγκεκριμένα στις 8 ή 9 Ιουλίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για  το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» το οποίο απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους και θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ προς χρήση σε οποιοδήποτε κατάλυμα.

Την είδηση επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγησε ότι, «η διαδικασία θα είναι πολύ απλή και με την άυλη ψηφιακή κάρτα, οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές με τις οικογένειες τους σε πανέμορφους προορισμούς της χώρας».

«Έχουμε τόσα πανέμορφα νησιά που δεν έχουν ισχυρό brand, η βόρεια Ελλάδα με τόσες ομορφιές, η Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα. Οπουδήποτε στην Ελλάδα μπορεί να βρει κανείς μέρη να κάνει μαγικές διακοπές για όλα τα πορτοφόλια, για όλα τα βαλάντια. Σας αναφέρω μία προσωπική εμπειρία: Η Κάρπαθος και η Κάσος είναι μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Έχει 110 παραλίες, ένα μαγικό νησί. Έχει πολύ φθηνά καταλύματα και πολύ φθηνά υγειονομικά καταστήματα. Έχει πάρα πολλές επιλογές η τόσο όμορφη χώρα μας» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια για το «Τουρισμός για όλους»  σύμφωνα με τον υπουργό, είναι:

  • 16.000 ατομικό εισόδημα
  • 28.000 σε ζευγάρι
  • Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα υλοποιηθεί με την μορφή του Freedom Pass. Οι δικαιούχοι δηλαδή, θα λαμβάνουν στο κινητό τους μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα περιέχει 150 ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Το voucher των 150 ευρώ θα αφορά και τις χειμερινές διακοπές και οι δικαιούχοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2022.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις