Breaking news

war
A

Σκοτώθηκε δημοσιογράφος από έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο Άντεν της Υεμένης, στο νότιο τμήμα της χώρας που σπαράσσεται εδώ και 7 χρόνια από τον πόλεμο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση αξιωματούχου.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως: «άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι ο οποίος εργαζόταν για διάφορα ξένα μέσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός εξερράγη την ώρα που ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του στο κέντρο του Άντεν αργά το απόγευμα χθες Τετάρτη, 15 Ιουνίου. Ο ίδιος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ άλλοι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό θυμίζει τη δολοφονία της δημοσιογράφου, Ράσα Αμπντάλα το 2021

Ο αξιωματούχος συμπλήρωσε πως το περιστατικό θυμίζει τη δολοφονία της δημοσιογράφου, Ράσα Αμπντάλα τον Νοέμβριο του 2021 η οποία σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του συζύγου της Μάχμουντ αλ Άτμι, επίσης δημοσιογράφου, που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Επιβεβαίωση του θανάτου από τους  Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα (RSF)

Με βάση πληροφορίες, οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι, «αφού τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητό του εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Η εκδίωξη της κυβέρνησης από σιίτες αντάρτες Χούθι

Η κυβέρνηση της Υεμένης μεταφέρθηκε στο Άντεν αφού το 2015 εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα Σανάα από τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

Θύματα του πολέμου στην Υεμένη από το 2014

Ο πόλεμος που ξεκίνησε στην Υεμένη το 2014 έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έχει προκαλέσει εξάλλου μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως.

Η εμπλοκή κάποιου κράτους της Σαουδικής Αραβίας

Στη σύγκρουση αντιπαρατίθενται ο κυβερνητικός στρατός, με τη στήριξη ενός υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικού συνασπισμού, και οι σιίτες αντάρτες Χούθι. Ενεργές στη χώρα είναι διάφορες ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η αλ Κάιντα.

Απειλές στους ντόπιους ανταποκριτές

Στην Υεμένη τα ξένα μέσα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από ντόπιους ανταποκριτές, που είναι αντιμέτωποι με πολλές απειλές.

Οι δημοσιογράφοι πέφτουν συχνά θύματα απαγωγών

Σύμφωνα με τους RSF, οι δημοσιογράφοι πέφτουν συχνά θύματα απαγωγών από τους Χούθι, την αλ Κάιντα ή ακόμη και την κυβέρνηση. Επίσης γίνονται στόχος «επιθέσεων, δολοφονιών και απειλών για τη ζωή τους», κυρίως από «πολιτοφυλακές»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις