Breaking news

dendro
A

Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ο Κώστας Μπακογιάννης προέβη σε ανακοίνωση τύπου, σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου πάρκου «τσέπης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως: «Το 9ο πάρκο τσέπης αποτελεί τη δυναμική συνέχεια ενός πολύ σημαντικού πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων για να δώσει χρώμα και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης. Σύμμαχοί μας, είναι οι ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να απελευθερώσουμε χώρους και να γεμίσουμε πράσινο την πόλη. Ευχαριστούμε την P&G και την Οργάνωση Γη, που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του νέου πάρκου στον Νέο Κόσμο, προσφέροντας ένα ακόμη όμορφο σημείο μέσα στην Αθήνα. Οι γειτονιές μας συνεχίζουν να αλλάζουν λίγο – λίγο, κάθε μέρα».

Η Δόμηση του νέου πάρκου 

Σύμφωνα με την τοπογραφία του οικοπέδου, το νέο πάρκο δημιουργήθηκε σε 2 επίπεδα, στα οποία τοποθετήθηκαν 4 παγκάκια. Συνολικά, φυτεύτηκαν 140 τ.μ., δημιουργώντας ένα περιβάλλον, στο οποίο υπάρχουν 468 μεσαίοι και χαμηλοί θάμνοι. Τα δέντρα που υπήρχαν στο χώρο αποτελούνται από κυρίως ευκάλυπτοι, αείλανθοι και χαρουπιές, στα διατηρήθηκαν μετά από περιποίηση, ενώ φυτεύτηκαν και νέα δέντρα. 

Το πάρκο αυτό, δύναται να προσελκύει τους κατοίκους της γειτονιάς, ενώ αποτελεί σημείο για την υλοποίηση περιβαλλοντικών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της περιοχής.

Πάρκα στην Αθήνα

Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», η Αθήνα συνεχίζει να αποκτά μικρές «ανάσες» πρασίνου και δροσιάς στα πρότυπα μιας σύγχρονης, βιώσιμης πόλης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων. Τα προηγούμενα 8 πάρκα τσέπης δημιουργήθηκαν στην Κυψέλη, στον Κολωνό, στο Παγκράτι, στον Κεραμεικό, στα Σεπόλια, στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα), στα Πετράλωνα και στα Πατήσια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις