Breaking news

παιδί σε νοσοκομείο
A

Η ηπατίτιδα είναι μια παλαιότερη παιδική κυρίως ασθένεια, η οποία έκανε την επανεμφάνιση της σήμερα. Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ ανέφερε πως τις τελευταίες 15 ημέρες στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 4 νέα περιστατικά παιδιών που, με βάση τον ορισμό του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, διαθέτουν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό αφορά σε ένα παιδί 4,5 ετών το οποίο παρουσίασε ίκτερο, χωρίς άλλα συμπτώματα. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται, ενώ η κλινικοεργαστηριακή του εικόνα βελτιώνεται χωρίς την πλήρη αποκατάσταση της. Η γενική του κατάσταση είναι καλή.

Αναφορικά με τα άλλα τρία παιδιά ηλικίας 12 ετών, 6 ετών και 5,5 ετών παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, και αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο. Όλα τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση.

Εν συνόλω, τα «πιθανά κρούσματα» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά στη χώρα μας μέχρι τη σημερινή ημέρα ανέρχονται σε εννέα.

«Πιθανά κρούσματα» σε άλλες χώρες

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς. Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 650 ανάλογα περιστατικά, καθώς και σε 33 άλλες χώρες του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις