Breaking news

stefanos xios
A

Το υπέρογκο πρόστιμο των 200.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» και παρουσιαστής, Στέφανος Χίος. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης του επέβαλε πέντε πρόστιμα, ύψους 40.000 ευρώ το καθένα, για πέντε διαφορετικές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Χίος κατηγορήθηκε από το ΕΣΡ, για χυδαίες εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης, δημοσιογράφων, παρουσιαστών του ΑΝΤ1 όπως ο Γιώργος Παπαδάκης, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, του διευθυντή του ΣΚΑΪ 100.3 Βασίλη Χιώτη, ενός από τους γιους του Γιώργου Τράγκα, τον Φρέντυ Τράγκα, ιερέων, της ΕΣΗΕΑ κ.ά.

Παράλληλα, το πρόστιμο αφορά και ένα  διαφημιστικό σποτ του Μακελειού του Σαββατοκύριακου, στο οποίο κατηγορεί ιερείς για παιδεραστία, ανάμεσα σ’ αυτούς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο.

Όπως ανακοίνωσε το ΕΣΡ, οι πέντε παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στον παρουσιαστή είναι οι εξής:

  1. Προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου.
  2. Αναίτια και απρόκλητη προσβολή αναφερόμενων προσώπων.
  3. Προβολή μειωτικών χαρακτηρισμών κατά πληθυσμιακών ομάδων στη βάση του γενετήσιου προσανατολισμού των μελών τους.
  4. Μετάδοση οπτικοακουστικής εμπορικής ανακοίνωσης με περιεχόμενο που συνιστά ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος.
  5. Μετάδοση οπτικοακουστικής εμπορικής ανακοίνωσης με περιεχόμενο που συνιστά αναίτια και απρόκλητη προσβολή αναφερόμενων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την υπεράσπισή της, η Μακελειό ΕΠΕ δήλωσε στο ΕΣΡ, μεταξύ άλλων, ότι η επίμαχη διαδικτυακή εκπομπή έχει σατιρικό χαρακτήρα και πως σε αυτήν «επιτρέπεται η χρήση καυστικού και υβριστικού λόγου κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα», ενώ για το σποτ ότι «προβλήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για την ύπαρξη καταγγελιών κατά υψηλόβαθμων ιερωμένων και ότι σε κάθε περίπτωση η προβολή του θέματος έγινε χωρίς να υιοθετείται το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις