Breaking news

revenge_porn
A

Στον απόηχο των διαβόητων βίντεο που δημοσιοποιούσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έρχονται να προστεθούν παρόμοιες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα. 

Η οργή που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της δράσης του τηλεπαρουσιαστή ο οποίος διέρρευσε βίντεο και φωτογραφίες προσωπικών στιγμών με πρώην σύντροφό του, έφεραν στο φως και άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής διαπόμπευσης γυναικών στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» παρουσίασε 10 τέτοιες ειδεχθείς περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει τον νομό Πάτρας τα τελευταία χρόνια. Τα επίσημα στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρατήρησαν δραματική αύξηση της τάξης του 66%, σε σχέση με το 2020, για δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο υλικού σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς συγκατάθεση. Παράλληλα, το 30% των θυτών από αυτές τις καταγγελίες προχωρούσαν και σε εκβιασμό των θυμάτων τους.

Οι 10 υποθέσεις που απασχόλησαν το νομό Πατρών:

  • 1. Υπάλληλος σε Ιατρείο, στο κέντρο της Πάτρας, κατήγγειλε τον αλλοδαπό σύντροφό της όντας κάτοικος Πατρών για δημοσιοποίηση των ερωτικών τους περιπτύξεων με δύο βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα τα βίντεο «Ανέβηκαν» πριν από μερικούς μήνες. Γνώστης των καταγγελιών είναι και ο γιατρός ο οποίος προς τιμήν του κράτησε την 25χρονη στη δουλειά και την στήριξε. Η νεαρή έχει υποβάλει μήνυση.
  • 2. Υπάλληλος σε καφετέρια στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας, διαπομπεύτηκε από τον πρώην σύντροφό της. Το βίντεο κυκλοφόρησε στην εφαρμογή messenger και η κοπέλα πληροφορήθηκε την ύπαρξη του από φίλες της. Έχει υποβληθεί μήνυση.
  • 3. Γυναίκα σε κατάσταση μέθης εμφανίζεται σε ερωτικό τρίγωνο σε κεντρική καφετέρια της πόλης (Ρήγα Φεραίου) να έρχεται σε ερωτική επαφή με δύο υπαλλήλους του καφέ. Το περιστατικό συνέβη πριν από τρία χρόνια και παραμένει άγνωστο αν έχει προχωρήσει δικαστικά.
  • 4. Θύμα διαπόμπευσης έπεσε προ μερικών ετών ανήλικη κόρη πρώην δημοτικού παράγοντα της Πάτρας. Συμμαθητές της, την βιντεοσκοπούσαν με το εσώρουχο εν ώρα διαλείμματος.
  • 5. Βίντεο είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, με κεντρικό πρόσωπο νεαρή, σε τουαλέτες ΕΠΑΛ της Πάτρας. Και σε αυτή την περίπτωση δεν έγιναν μηνύσεις, ωστόσο το κορίτσι είχε υποστεί σοκ, χωρίς να καταφέρει να το πει στους γονείς της.
  • 6. To 2018 φοιτητές από την Πάτρα ανάρτησαν βίντεο με ερωτικό τρίγωνο και πρωταγωνίστρια νεαρή φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής. Δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις ούτε για αυτό το περιστατικό.
  • 7. Στην ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου «youporn» υπάρχουν ακόμη τα βίντεο με μια νεαρή γυναίκα που βιντεοσκοπείται μέσα σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας όπως και μία άλλη που βρίσκεται σε δωμάτιο στην περιοχή του Ρίου και ο εραστής της έχει τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο πάνω σε ένα σώμα καλοριφέρ και τη βιντεοσκοπεί.
  • 8. Στην ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου «pornhub» έχει ανέβει βίντεο που απεικονίζει φοιτήτρια σε από την Πάτρα χωρίς την συγκατάθεσή της.
  • 9. Το 2017 γυναίκα από την Πάτρα η οποία συνευρίσκεται ερωτικά με τον σύντροφό της, διαπιστώνει ότι έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο βίντεο με τις προσωπικές της στιγμές, το οποίο μάλιστα το είχαν δει 1.000.000 άτομα. Η γυναίκα αναγκάστηκε να μετακομίσει στις ΗΠΑ μια και δεν μπορούσε να αντέξει την ντροπή. Την ύπαρξη του βίντεο είχαν πληροφορηθεί και οι γονείς της.
  • 10. Πριν από 5 χρόνια είχε προκληθεί σάλος στην Πάτρα από την ενέργεια γόνου πασίγνωστης οικογένειας από τον επιχειρηματικό χώρο, ο οποίος απειλούσε την πρώην σύντροφό του με δημοσίευση ερωτικών τους βίντεο στο διαδίκτυο. Οι δυο τους ήταν γύρω στα 21 και διατηρούσαν ερωτική σχέση για έναν περίπου χρόνο. Η νεαρή αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε γνωστό δικηγόρο, ενώ τελικά τη λύση στο ζήτημα έδωσε ο πατέρας του νεαρού ο οποίος παρενέβη, ώστε να μην λάβει το θέμα πρόσθετες διαστάσεις.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις