Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Διαταγή για τον άμεσο διορισμό 482 επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ στην τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για 482 επιτυχόντες που συμμετείχαν στην προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ και διορίζονται στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, δηλαδή σε δήμους και περιφέρειες. 

Την διαταγή υπογραφεί η η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Συγκεκριμένα, η διαταγή αναφέρει: 

«Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε η Απόφαση κατανομής του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία κατανεμήθηκαν, μεταξύ άλλων, 482 θέσεις τακτικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων/ ειδικοτήτων, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, βάσει του οριστικού πίνακα διοριστέων της 2ΓΒ/2023 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 του ν. 4440/2016, εντός προθεσμίας 3 μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης κατανομής, τα αρμόδια για το διορισμό ή πρόσληψη όργανα οφείλουν να προβούν στη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού ή πρόσληψης των περιλαμβανομένων σε αυτήν.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε, κατά προτεραιότητα, στις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού και ει δυνατόν σε χρόνο μικρότερο του προβλεπόμενου από τις οικείες διατάξεις, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των υπηρεσιών σας».

Πώς θα καταθέσουν οι επιτυχόντες τα δικαιολογητικά

Εκτός της διαταγής για άμεσο διορισμό, το έγγραφο που απέστειλε η κα. Χαραλαμπογιάννη στους δήμους και τις περιφέρειες, αναφέρει και την διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για την κατάθεση των δικαιολογητικών των υποψήφιων. 

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:

«Μετά την έκδοση των πράξεων διορισμού, παρακαλείσθε όπως αποστείλετε στο ΑΣΕΠ τα αντίγραφα των σχετικών πράξεων ανάληψης υπηρεσίας και διενεργήσετε, εντός τριών μηνών, αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και είναι απαραίτητα για τον διορισμό του, ή επηρεάζουν την κατάταξή του κατά τη διαδικασία διορισμού ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά από το διορισμό (παρ. 4 άρθρο 25 του ν. 4765/2021).

Οι διοριζόμενοι πρέπει να καταθέσουν κατά το χρόνο του διορισμού τους στον οικείο φορέα, τα απαραίτητα από το νόμο δικαιολογητικά, τα οποία βαρύνουν αποκλειστικά τους ιδίους, πλην εκείνων των δικαιολογητικών τα οποία υποχρεούται αυτεπάγγελτα να αναζητήσει ο φορέας από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με την κατανομή των 1.144  επιτυχόντων της προκήρυξης 2ΓΒ/2023.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ 1ο Τεστ προσομοίωσης με όλες τις νέες ενότητες εξέτασης του 2ου Διαγωνισμου ΑΣΕΠ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις