Breaking news

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το πρωινό ρεπορτάζ του proson.gr καθώς σήμερα το ΑΣΕΠ εξέδωσε τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 2ΓΒ/2023, στην οποία συμμετείχαν οι επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη πέρσι τον Μάρτιο από το ΑΣΕΠ. 

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση, συνολικά, 1.843 θέσεων, μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β’ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου. Οι διορισμοί των πρώτων επιτυχόντων του κλάδου ΤΕ αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ωστόσο, μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους υποψήφιους, καθώς από τους πίνακες ΑΣΕΠ προκύπτουν μόλις 1.225 διοριστέοι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μένουν 618 κενές θέσεις ή περίπου το 30% των θέσεων της προκήρυξης. Στους οριστικούς πίνακες που δημοσίευσε σήμερα το ΑΣΕΠ υπάρχουν και 44 απορριπτέοι. 

Το proson.gr είχε θίξει το πρόβλημα ήδη από την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, καθώς από τότε φαινόταν καθαρά πως περίπου 620 θέσεις θα μείνουν κενές και στον «αέρα» πάνω από 700 υποψήφιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προκήρυξη 2ΓΒ/2023 έχουν υποβάλλει αίτηση συνολικά 1.997 επιτυχόντες -του κλάδου ΤΕ- του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, κάτι που δεν δικαιολογεί τις 618 θέσεις που μένουν κενές και τους 772 επιτυχόντες που μένουν στον «αέρα».

Δείτε ΕΔΩ τα οριστικά αποτελέσματα

Γιατί συνέβη αυτό;

Πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr πως οι θέσεις που μένουν κενές έχουν να κάνουν με την κατανομή τους ανά την Ελλάδα και τις επιλογές των υποψηφίων. Προφανώς, μετά και τη σχετική προτροπή του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου, δεν δήλωσαν όλοι οι υποψήφιοι όλες τις θέσεις που υπήρχαν στην κλαδό - ειδικότητα τους. Επιπλέον υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες οι επιτυχόντες ήταν λίγοι και κάλυπταν ίσα - ίσα τη ζήτηση του ΑΣΕΠ. 

Με μία πιο προσεκτική ματιά στους πίνακες, διαπιστώνει κανείς πως οι θέσεις που έχουν μείνει κενές είναι εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ορισμένες από τις θέσεις που έμειναν κενές:

  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Άνδρου
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Αγράφων
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Πύργου
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Πάτμου
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Οιχαλίας (Μεσσηνία)
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Σπετσών
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στη Ρόδο
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στην Τήλο

Πότε ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Η προκήρυξη του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού αναμένεται το 2025 και η γραπτή εξέταση θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Η ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται δεξιότητες όπως γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, η αντιληπτική ταχύτητα και η ακρίβεια, o επαγωγικός και παραγωγικός συλλογισμός καθώς και ένα σύνολο σαφώς ορισμένων και παρατηρήσιμων εργασιακών συμπεριφορών που, βάσει επιστημονικών ερευνών, σχετίζονται με την επιτυχημένη απόδοση στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και, ειδικότερα, με το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων του ν. 4940/2022. 

Την ύλη θα την βρείτε στην goLearn εδώ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις