Breaking news

ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2023: Τα απαραίτητα προσόντα για τις 141 μόνιμες θέσεις στην ΥΠΑ
A

Και επισήμως ξεκινά το β' στάδιο του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με την έκδοση της προκήρυξη 1ΓΒ/2023, για την πλήρωση 141 μόνιμων θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), από την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω προκήρυξη απευθύνεται στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου και συγκεκριμένα στους απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες αφορούν διοικητικό - οικονομικό προσωπικό, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μηχανικούς - αγρονόμους τοπογράφους, πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρονικούς και υπεύθυνους πληροφοριών πτήσεων, με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων να ξεκινά τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και να λήγει τη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ειδικότητες

  1. ΠΕ Διοικητικών - Οικονομικών - 1 θέση 
  2. ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) - 92 θέσεις
  3. ΠΕ Μηχανικών / Αγρονόμων Τοπογράφων - 1 θέση
  4. ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών - 1 θέση
  5. ΠΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων - 1 θέση
  6. ΤΕ Μηχανικών / Ηλεκτρολογίας - 1 θέση
  7. ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP) - 31 θέσεις
  8. ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP) - 4 θέσεις
  9. ΤΕ Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO) - 9 θέσεις

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη

 

Εξειδικευμένες εξετάσεις για μία από τις εννέα ειδικότητες

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως έχει γράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr, ήδη από τις αρχές Μαΐου, η εν λόγω προκήρυξη θα απευθύνεται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και θα περιέχει 141 κενές θέσεις εργασίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Στην προκήρυξη οι 92 θέσεις θα αφορούν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μία σειρά από πρόσθετες δοκιμασίες. 

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για τις θέσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα κληθούν να δώσουν εξειδικευμένες εξετάσεις κατά τις οποίες θα εξεταστούν τόσο στην προσομοίωση χειρισμού ραντάρ, όσο και στην ορθοφωνία.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών προσόντων που επιλέγονται μετά από αυστηρές εξετάσεις ως προς τις γνώσεις, την αντίληψη του χώρου, την ευφυΐα, την ψυχραιμία, την ικανότητα διεκπεραίωσης πολλαπλών νοητικών εργασιών συγχρόνως, τη μνήμη, την ψυχραιμία υπό πιεστικές συνθήκες, την παρατηρητικότητα, τη σωστή άρθρωση του λόγου (στα Αγγλικά κυρίως αλλά και στα Ελληνικά) και την προσήλωση στη λεπτομέρεια. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξετάζονται σε τακτές και αυστηρά καθορισμένες περιόδους ως προς τη σωματική και ψυχική υγεία τους και επαναξιολογούνται τακτικά ως προς τις δεξιότητες και γνώσεις τους σύμφωνα με τους ισχύοντες Διεθνείς Κανονισμούς.

Τα απαραίτητα προσόντα

Όπως φαίνεται αναλυτικά στην προκήρυξη, ως πρόσθετο απαραίτητο προσόν διορισμού, θεωρείται για ορισμένες ειδικότητες η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Τα προσόντα αυτά θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου να διοριστούν οι υποψήφιοι, αλλιώς δεν γίνονται δεκτοί στις εν λόγω θέσεις.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

  • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε ΜΟΝΟ 2 ημέρες
  • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
  • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε ΜΟΝΟ σε Reading - Listening
  • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
  • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
  • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

  • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
  • Κοστίζει μόνο 100 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
  • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομοίωσης
  • Μπορείτε να κατοχυρώσετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση
  • Μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες ημέρες

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις