Breaking news

ste
A

Εκδόθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 2Κ/2019, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 625 θέσεων τακτικού προσωπικού, Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας, κατ’ εφαρμογή των 192/2022 και 193/2022 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζουμε ότι στην εν λόγω προκήρυξη υπήρχε «ειδική μοριοδότηση» για όσους είχαν προϋπηρεσία ως επικουρικό προσωπικό στις δομές υγείας. Έπειτα από προσφυγή υποψηφίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «ειδική μοριοδότηση» κρίθηκε ως αντισυνταγματική και για το λόγο αυτό τώρα το ΑΣΕΠ καλείτε να δημιουργήσει νέους πίνακες κατάταξης.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η προκήρυξη 2Κ/2019 προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, συνολικά 1.116 θέσεων, τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του υπουργείου Υγείας για την υλοποίηση μεταξύ άλλων του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι».

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.), ο οποίος αναγράφεται και στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ενστάσεις

Οι απορριπτέοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση επί των προσωρινών αποτελεσμάτων. H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από την 11η Ιανουαρίου 2023 έως και την πάροδο της 20ης Ιανουαρίου 2023, ημέρας Παρασκευής.

Η άσκηση της ενστάσεως γίνεται με κατάθεσή της ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ
Ένσταση για την Προκήρυξη 2Κ/2019
Κατηγορία: Τ.Ε. ή Υ.Ε.
T.Θ. 14308 Αθήνα
Τ.Κ. 11510

Δεκτή επίσης γίνεται και η υποβολή ένστασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: [email protected]

Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο είκοσι ευρώ (20€), άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει το παράβολο το οποίο έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικά από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), επιλέγοντας «Φορέας Δημοσίου» και «Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)».

Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ

Σε ανάρτηση στα social media ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου έγραψε:

«Αναρτήθηκαν προ ολίγου τα (νέα) προσωρινά αποτελέσματα για τους υποψηφίους ΤΕ και ΥΕ της προκήρυξης 2Κ/2019 για το προσωπικό των νοσοκομείων. Περί τα τέλη του μήνα θα ανακοινωθούν και για τους ΠΕ και ΔΕ. 

Πρόκειται για την προκήρυξη όπου η αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας κρίθηκε αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν στο μέλλον και για αυτονόητους λόγους συνταγματικής τάξης αλλά και για  να αποφευχθεί το φαινόμενο να ασχολείται δύο φορές με την ίδια προκήρυξη το ΑΣΕΠ. Πολλές εκκρεμότητες του ΑΣΕΠ (περιλαμβανομένων άλλων προκηρύξεων της υγείας) έχουν πάει  πίσω από τη διπλή αυτή προσπάθεια. Η λύση δεν είναι να τρέχουμε να μονιμοποιήσουμε εκ των υστέρων συμβασιούχους αλλά να πληρώνουμε εξ αρχής θέσεις μονίμων όταν συντρέχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καλύτερα να καθυστερήσουν ένα χρόνο οι προσλήψεις μονίμων παρά να δημιουργείται αυτό το πολυετές διοικητικό χάος.

Τέλος, σημειώνω ότι η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ με απόφασή της τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε  να προστατευθεί η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη όσων έχουν ήδη προσληφθεί με την τελικώς ακυρωθείσα αυξημένη μοριοδότηση και να ληφθεί σχετική νομοθετική μέριμνα. Σε σχετική επιστολή μου, μού δηλώθηκε αρμοδίως ότι το ζήτημα θα ρυθμισθεί άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις