Breaking news

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
A

Αναρτήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το ΑΣΕΠ η πρόσκληση για τη διενέργεια των υγειονομικών εξετάσεων στο πλαίσιο της προκήρυξης 9Κ/2021 του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 9Κ/2021 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 416 θέσεων μόνιμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι «ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης» και «ΔΕ Φύλαξης» και οι υποψήφιοι πρέπει να υποβληθούν σε Υγειονομικές εξετάσεις και εν συνεχεία σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες διοριστέων της προκήρυξης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Να σημειωθεί ότι οι προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις και οι αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι των ανωτέρω κλάδων, διενεργούνται από επιτροπές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Οι υποψήφιοι που καλούνται να συμμετάσχουν στις ανωτέρω δοκιμασίες με αρχή τις υγειονομικές εξετάσεις και την υποβολή τους στις Υγειονομικές Επιτροπές περιλαμβάνονται στον πίνακα εδώ: «Αλφαβητικός Πίνακας Καλούμενων σε Υγειονομικές Επιτροπές».

Οι υποψήφιο που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω πίνακα, αφού εκτυπώσουν το «Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης», καλούνται να το προσκομίσουν, κατάλληλα συμπληρωμένο σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες σε αυτό οδηγίες, ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής προς κρίση της υγειονομικής τους καταλληλότητας.

Τονίζεται ότι οι προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την 21η Οκτωβρίου 2022 και όχι πριν από την 21η Ιουλίου 2022.

Όσοι υποψήφιοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν προσκομίσουν ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής, το δελτίο υγειονομικής εξέτασης κατάλληλα συμπληρωμένο, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία (αποκλεισμός από τη συμμετοχή στις Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες).

Παράλληλα, όπως αναφέρει το proson, όσοι υποψήφιοι κριθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές ότι διαθέτουν υγειονομική καταλληλότητα θα κληθούν να λάβουν μέρος στις προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες:

  1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16" (μια προσπάθεια),
  2. Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4`και 20" (μια προσπάθεια)
  3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες),
  4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες),
  5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι)]

Εν συνεχεία, εφόσον επιτύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες θα κληθούν να λάβουν μέρος και στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιες οι οποίες τελούν σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας δεν συμπληρώνουν ούτε υποβάλλουν το ανωτέρω δελτίο υγειονομικής εξέτασης. Αντ΄ αυτού προσκομίζουν ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής γνωμάτευση γυναικολόγου από την οποία να προκύπτει η κατάσταση της υγείας τους (εγκυμοσύνη ή λοχεία). Οι εν λόγω υποψήφιες θα ενημερωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής τους στις υγειονομικές εξετάσεις και στις αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση, για τον χρόνο και τον χώρο που θα κληθούν στις Υγειονομικές Επιτροπές και εν συνεχεία στις Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες από τις αντίστοιχες Επιτροπές. Μείνετε συντονισμένοι στο proson.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του ΑΣΕΠ!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις