Breaking news

ΑΣΕΠ 1Γ/2024: Πόσοι εξετάστηκαν στον «μίνι» γραπτό διαγωνισμό
A

Διεξήχθη το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση της προκήρυξης 1Γ/2024 του ΑΣΕΠ, στην οποία συμμετείχαν απόφοιτοι του κλάδου/ειδικότητας ΤΕ Δασοπονίας, προκειμένου να καταταχθούν σε πίνακα βαθμολογίας.

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι Αττικής, με τη συμμετοχή 861 υποψηφίων, εκ των 1.041 συνολικά υποψηφίων που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής.

Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 82,71%.

Σε τι εξετάστηκαν οι υποψήφιοι

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση περιλάμβανε δύο ενότητες και πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών:

  • Τεστ Δεξιοτήτων - Γνωστικής Ικανότητας
  • Τεστ Εργασιακής Συμπεριφοράς

Οι δύο ενότητες είναι ισοβαρείς ως προς την εξαγωγή της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, έχουν δηλαδή τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας. Η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης προκύπτει ως ο μέσος όρος των δύο βαθμολογιών που συγκεντρώνει ο υποψήφιος σε κάθε επιμέρους ενότητα.

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης των δύο ενοτήτων ήταν περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και σε αυτή συμπεριλήφθηκαν οι χρόνοι εξοικείωσης με κάθε εξεταζόμενη ενότητα.  Στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία δεν εφαρμόζεται αρνητική βαθμολόγηση.

Χωρίς ελάχιστη βάση εισαγωγής

Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 αλλά ο γραπτός διαγωνισμός ΔΕΝ έχει ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πώς όλοι όσοι διαγωνίστηκαν θα εισαχθούν στον πίνακα κατάταξης από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα μπορεί να αντλεί δασοπόνους το επόμενο διάστημα. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις