Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των αιτήσεων έφτασε η ώρα για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στη δημοφιλή προκήρυξη 8Κ/2024 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει τον διορισμό 2.217 νέων δημόσιων υπαλλήλων με βασικό «όπλο» το απολυτήριο λυκείου.
Όσοι δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμη την αίτηση τους θα πρέπει να βιαστούν καθώς οι αιτήσεις θα κλείσουν οριστικά σήμερα Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι. Πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής επισήμαναν στο Proson.gr πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, καθώς θεωρείται ότι οι 4 ημέρες που προηγήθηκαν ήταν υπέρ αρκετές προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.
Θυμίζουμε ότι οι αιτήσεις έληγαν αρχικά το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, 3 Φεβρουαρίου αλλά έλαβαν παράταση έως σήμερα Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025 στις 14:00 το μεσημέρι.
Ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ οι αιτήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr μέχρι χτες, απόγευμα Πέμπτης, είχαν υποβληθεί περισσότερες από 85.000 αιτήσεις. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι υποψήφιοι που θα οριστικοποιήσουν την αίτηση τους θα ξεπεράσουν και τους 90.000.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η προκήρυξη 8Κ/2024 του ΑΣΕΠ αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 2.217 θέσεων μόνιμου προσωπικού με απολυτήριο λυκείου (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) σε φορείς του δημοσίου σε όλη τη χώρα.
Δεδομένων των αριθμών των θέσεων και των αιτήσεων καταλαβαίνει κανείς ότι ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος και οι διοριστέοι θα κριθούν τελικά στις λεπτομέρειες! Υπολογίζεται επίσης πως ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχει και ένας μεγάλος όγκος αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕ που έχει κάνει αίτηση και θα προσπαθήσει να διοριστεί ως ΔΕ (και μετά από 8 έτη να «αναβαθμιστεί» σε ΠΕ).
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μόλις ένας στους 36 υποψήφιους θα καταφέρει τελικά να περάσει την πόρτα του δημοσίου!
Οι λεπτομέρειες της 8Κ/2024
Στον διαγωνισμό 8Κ/2024 ζητούνται διάφορες ειδικότητες, όπως διοικητικοί υπάλληλοι γραφείου, κηπουροί, υδραυλικοί, κλητήρες, δασοφύλακες, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, οδηγοί, υδρομετρητές, βοηθοί νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες.
Οι 2.217 θέσεις σε φορείς του δημόσιου σε όλη τη χώρα όπως σε ΚΕΠ, Περιφέρειες, Δήμους, στη ΔΥΠΑ, στην Πυροσβεστική, στην ΑΑΔΕ, στα Δασαρχεία, στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου αλλά και στα γραφεία του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι αιτήσεις για την 8Κ/2024 έχουν λάβει παράταση, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των υποψηφίων, μέχρι σήμερα Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 14:00 το μεσημέρι.
Να σημειωθεί ότι οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί αρχικά ήταν 2.213 αλλά με απόφαση -ΦΕΚ- της τελευταίας στιγμής οι θέσεις αυξήθηκαν κατά τέσσερις!
Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της προκήρυξης.