Breaking news

Συνέντευξη για δουλειά!
A

Τι θα μπορούσε να είναι πιο αγχωτικό και από την ίδια την αναζήτηση εργασίας ή την εφαρμογή την στον εργασιακό χώρο; Αδιαμφισβήτητα η στιγμή της πιθανής πρόσληψης που μεσολαβεί αμέσως μετά τη συνέντευξη με τους υπεύθυνους.

Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς ο ανταγωνισμός και το άγχος είναι αυξημένοι παράγοντες. Τόσο οι άλλοι υποψήφιοι, η σύγκριση, ο ανταγωνισμός, όσο και το στρες μίας νέας συνέντευξης εργασίας μπορεί να είναι κακοί σύμβουλοι για την κατάκτηση της πολυπόθητης θέσης.

Στο μεταξύ κάθε νέος, επίδοξος εργαζόμενος οφείλει να μην επαναπαυτεί και να κάνει ότι είναι εφικτό προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες πρόσληψης του από τη δουλειά, την οποία θέλει να κατακτήσει.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο συγκεντρώσαμε 6 χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόσληψη της θέσης που θέλετε.

Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη εργασίας: 6+1 tips για να κατακτήσεις τη δουλειά που θες!

Οι έξι βασικές συμβουλές για να κατακτήσετε τη θέση μετά τη συνέντευξη εργασίας:

1. Κάντε την έρευνα σας για την εταιρεία που επιθυμείτε να εργαστείτε.

Σίγουρα το να γνωρίζετε όσα περισσότερα είναι εφικτό για την εταιρεία που θα κληθείτε να δώσετε συνέντευξη είναι ένα μεγάλο προσόν. Εκτός ότι θα δείξετε πως ενδιαφέρεστε και με το παραπάνω για τη θέση, θα φανείτε ενεργητικοί, ανήσυχοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι πρόσθετες γνώσεις και ενασχόληση με τη συλλογή πληροφοριών για την εταιρεία που θέλετε να εργαστείτε, θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε περισσότερο από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

2. Εξασκείστε τις ερωτήσεις που διατυπώνονται σε μία συνέντευξη εργασίας.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε τις πιθανές ερωτήσεις οι οποίες θα διατυπωθούν στη συνέντευξη, όπως το να μιλήσετε για τον εαυτό σας, την προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία, καθώς και τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να εργαστείτε για αυτή τη θέση. Πρόσθετες ερωτήσεις όπως και πληροφορίες αναφορικά με τον μισθό και την εργασία που καλείστε να προσφέρετε στην εταιρεία, είναι πολύ πιθανόν να διατυπωθούν.

3. Διαβάστε με δέουσα προσοχή την αγγελία εργασίας με βάση την οποία κάνατε αίτηση.

Η αγγελία είναι σίγουρα ο βασικός λόγος για τον οποίο καλείστε να δώσετε συνέντευξη εργασίας. Εστιάστε πολύ ακόμη και στην πιο μικρή πρόταση και αναφορά γύρω από τη θέση του ενδιαφέροντος σας. Μελετήστε την διεξοδικά και σημειώστε τα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται. Σκεφτείτε πόσα από αυτά διαθέτετε και θυμηθείτε να τα αναφέρετε τόσο με βάση τη μέχρι τώρα εργασιακή σας εμπειρία, αλλά και με την εφαρμογή τους σε προηγούμενες σας δουλειές.

4. Ζητήστε βοήθεια από φίλους ή οικεία σας πρόσωπα.

Μία έξτρα βοήθεια λίγο πριν τη συνέντευξη για τη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε είναι η πρόβα με έναν φίλο σας. Θα ήταν να συνετό να καθίσετε με ένα άτομο που σας είναι οικείο και νιώθετε άνετα, προβάροντας την συνέντευξη που θα κλειθείτε να δώσετε. Μελετήστε όλες τις βασικές ερωτήσεις που μπορεί να σας γίνουν και βάλτε ένα φιλικό σας πρόσωπο να τις διατυπώσει για εσάς. Στη συνέχεια απαντήστε με τη πιο πιθανή απάντηση που θα δίνατε, έχοντας συγκροτήσει τη σκέψη σας και προετοιμάζοντας έτσι όσο καλύτερα γίνεται τη συνέντευξη που θα δώσετε.

5. Προετοιμάστε πιθανές ερωτήσεις αναφορικά με τους προηγούμενους σας εργοδότες.

Μία βασική πιθανότητα είναι να ερωτηθείτε για την προηγούμενη εργασία σας ή για τα καθήκοντα τα οποία βγάζατε εις πέρας στη θέση που κατείχατε. Κάντε μία λίστα από αυτά σαν portfolio και παρουσιάστε τα εάν σας ζητηθούν. Παράλληλα καλό θα ήταν να έρθετε σε επικοινωνία με τον προηγούμενο εργοδότη σας και να του ζητήσετε να γράψει μία συστατική επιστολή για εσάς, προκειμένου να την παρουσιάσετε στην επόμενη σας δουλειά.

6. Αναφερθείτε σε παραδείγματα της δουλειάς σας μέχρι τώρα.

Αναφερόμενοι σε όλα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα, σκεφτείτε τα project στα οποία έχετε συμμετάσχει, τις εργασίες τις οποίες έχετε φέρει εις πέρας, καθώς και το περιεχόμενο των προηγούμενων δουλειών που σας έχουν ανατεθεί. Σκεφτείτε έναν έξυπνο και άμεσο τρόπο να τα παρουσιάσετε στη συνέντευξη εάν και εφόσον σας ζητηθεί και κάντε γνωστή την εργασιακή εμπειρία που έχετε λάβει μέχρι τώρα, τις προκλήσεις τις οποίες έχετε φέρει εις πέρας, καθώς και τις εργασιακές υποχρεώσεις στις οποίες έχετε ανταπεξέλθει.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις