Breaking news

Τα 4 λάθη που πρέπει να αποφύγετε για μία καλή πρώτη εντύπωση
A

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για κάποιον που μόλις γνωρίσαμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα σχέση και επικοινωνία μας. Φυσικά βέβαια, μπορεί να ισχύσει και το αντίστροφο.

Η πρώτη εντύπωση που θα δημιουργήσουμε στους άλλους για εμάς, είναι εξίσου σημαντική. Η γλώσσα του σώματός μας, ο τόνος και η ικανότητά μας να ακούμε, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αναπτύσσουν τις αρχικές τους σκέψεις για εμάς.

Για το λόγο αυτό, σε μία συνέντευξη είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να μην παρουσιάσετε τον εαυτό σας με τον κατάλληλο τρόπο.

Το Proson σας παρουσιάζει τα 4 λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε 100% προκειμένου να δημιουργήσετε μία καλή πρώτη εντύπωση, ακόμα και αν είστε νευρικοί και αγχωμένοι.

1. Μην πάτε ποτέ σε μία συνέντευξη χωρίς προετοιμασία

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται να συναντηθείτε με ένα σημαντικό πρόσωπο, όπως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ή νέο εργοδότη. Εάν πρόκειται να πάτε σε ένα event όπου μπορείτε να δείτε τη λίστα συμμετεχόντων εκ των προτέρων, εντοπίστε τα άτομα που θέλετε να συναντήσετε.

Προετοιμαστείτε να προχωρήσετε πέρα ​​από το «small talk» και να εξατομικεύσετε τις αλληλεπιδράσεις. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ερωτήσεις που είναι εστιασμένες στην εμπειρία τους ή κάτι που σας συνδέει ήδη, και βαδίστε με βάση αυτό. Ίσως έχετε μια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με τον τομέα εξειδίκευσής τους, για παράδειγμα, ή είστε θαυμαστές ενός βιβλίου που έγραψαν.

2. Μην εστιάσετε ποτέ μόνο στον εαυτό σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να βιαζόμαστε να μιλήσουμε για τον εαυτό μας. Αυτό είναι κατανοητό: Θέλουμε να εντυπωσιάσουμε το άλλο άτομο, επομένως μιλάμε για τα επιτεύγματα, τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες μας. Αυτό όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτοί που είναι καλοί στην επικοινωνία, από την άλλη, ακούνε τι λέει ο συνομιλητής τους και δείχνουν ενδιαφέρον για αυτόν.

3. Προσοχή στο...χιούμορ

Μέχρι να γνωρίσετε πραγματικά κάποιον, είναι αδύνατο να προβλέψετε εάν το αστείο σας θα φέρει γέλιο ή απλά θα απογοητευτεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθείτε να είστε αστείοι.

Το χιούμορ μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μειώσετε την ένταση ή να απαλλαγείτε από την αμηχανία. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε θετικό χιούμορ, όχι αρνητικό. Προσπαθήστε να κάνετε χαλαρά και ευγενικά αστεία, τα οποία δεν εστιάζουν στον συνομιλητή σας. Και φυσικά μην ταπεινώσετε ή προσβάλετε το συνομιλητή σας.

4. Μην περιμένετε πότε το χειρότερο!

Στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τα πιθανά θετικά σημεία και αντ’ αυτού να έχουμε... εμμονή με όλα τα πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά. Το να συναντάς ανθρώπους για πρώτη φορά μπορεί να είναι λίγο άβολο και μπορεί να κάνεις λάθη.

Μην περιμένετε την τέλεια απόδοση. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να αγχωθείτε ή να… χάσετε τα λόγια σας. Διατηρήστε μια ρεαλιστική προοπτική και σκεφτείτε θετικά. Εάν το διασκεδάζετε, οι άλλοι θα είναι πιο πιθανό να πάρουν την ενέργειά σας και να νιώσουν τον ενθουσιασμό σας.

Με αυτά τα 4 απλά βήματα είστε καταλλήλως προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε συνέντευξή σας, έτοιμη να δημιουργήσετε στους άλλους για εσάς την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

Καλή επιτυχία!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις