Breaking news

INTIME
A

Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα του Προστασίας του Πολίτη, του αρχηγού της Αστυνομίας, κ. Δημητρίου Μάλλιου κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη.

Ειδικότερα, μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη, που είναι συγγενής θύματος των Τεμπών, λόγω της «αποτυχίας των αρχών να διαφυλάξουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών, τόσο στις 28 Φεβρουαρίου όσο και στις 5 Μαρτίου».

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη: 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη συναντήθηκε με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, το πρωί της Πέμπτης 6 Μαρτίου, στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να συνυπογράψει τη μηνυτήρια αναφορά. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας δήλωσε:

«Η ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και των αρμόδιων υπηρεσιών είναι τεράστια. Την Παρασκευή ήμουν στο συλλαλητήριο και είδα κουκουλοφόρους να κινούνται ανενόχλητοι, ενώ λίγο αργότερα, μια μολότοφ έσκασε δέκα μέτρα πίσω μου, τραυματίζοντας πολίτη. Είναι αδιανόητο μια ειρηνική συγκέντρωση να καταλήγει σε τραυματισμούς και οι πολίτες να μένουν απροστάτευτοι».

«Η αντίδραση της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές που ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα ήταν απαράδεκτη. Απαιτούμε κάμερες στις στολές των αστυνομικών και των ΜΑΤ για διασφάλιση λογοδοσίας. Επιπλέον, ζητούμε άμεση απόδοση ευθυνών στον αρμόδιο υπουργό, την ηγεσία της αστυνομίας και τον πρωθυπουργό. Στηρίζω απόλυτα τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Κωνσταντινίδη και αναμένω να κληθούν όσοι έχουν ευθύνες να απαντήσουν» προσέθεσε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις