Δεν έχει τέλος η σπατάλη του δημόσιου χρήματος από τα στελέχη της ΝΔ καθώς μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ανέθεσε σε εξωτερικό συνεργάτη το ποσό των 37.200 ευρώ προκειμένου... να ελέγχει εάν έχουν σβήσει στο κτίριο της περιφέρειας τα φώτα και τα κλιματιστικά και εάν έχουν κλείσει τα παράθυρα.
Τα 37.200 ευρώ θα τα πάρει ο εξωτερικός συνεργάτης για δύο χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2024 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2026 προκειμένου όταν κλείνει η περιφέρεια να κάνει βόλτα στα γραφεία, τις τουαλέτες και γενικά όλους τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσει... εάν οι υπάλληλοι έκλεισαν τα φώτα και τα κλιματιστικά!
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακής επιτροπής στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 κατά την οποία εγκρίθηκε η εργολαβία των 37.200 ευρώ από τη γαλάζια πλειοψηφία, ο Αλέκος Καχριμάνης ισχυρίστηκε ότι η περιφέρεια «δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό».
Σύμφωνα με την εισήγησή που έγινε στην περιφερειακή επιτροπή και ψηφίστηκε από τα «γαλάζια μέλη» υπάρχει «ανάγκη ελέγχου των κλιματιστικών μονάδων του κτιρίου που τυχόν έχουν μείνει ανοιχτά από την πρωινή βάρδια των εργαζομένων ή από τις απογευματινές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, το κλείσιμο των παραθύρων, τα φώτα στις αίθουσες συνεδριάσεων και σε τυχόν γραφεία, WC».
Καθόλου πειστική η απάντηση του Περιφερειάρχη
Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. για τα 37.200 ευρώ που θα δοθούν σε υπάλληλο για να κλείνει τις... γρίλιες στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά μάλλον δεν κατάφερε να πείσει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1.
«Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία της Περιφέρειας Ηπείρου για 2 χρόνια να μας δώσει ένα άτομο. Από τα 37.200 ευρώ, τα 7.200 είναι ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ, η ανάθεση έρχεται 15.000 ευρώ τον χρόνο και το ημερομίσθιο είναι το κατώτερο συν τις ασφαλιστικές εισφορές», είπε αρχικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και συνέχισε: «Το προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Το πρόγραμμα για ανέργους 55-67 κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτήριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Θα είναι θυρωρός, τηλεφωνητής, αυτός ο άνθρωπος θα κοιτάει την ασφάλεια του κτηρίου. Η πορεία για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα ολοκληρώνεται κάθε χρόνο στην Περιφέρεια και μας τα γράφουν όλα και φοβόμαστε για τα πάντα. Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες. Λείπει ένα τέτοιο άτομο πολλαπλών υποθέσεων από την Περιφέρεια. Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, αλλά πήραν σύνταξη».
Σε ερώτηση που δέχθηκε γιατί δεν λύθηκε το ζήτημα με κάποιον από τους υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στην Περιφέρεια, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης απάντησε: «Εμείς έχουμε λίγο κόσμο. Παρακαλέσαμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα 55-67. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους».
«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο μουσαφίρης», είπε για τις αντιδράσεις των πολιτών και συνέχισε: «Πληρώνουμε πάνω από 50.000 τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές που μας γεμίζουν συνέχεια γιατί το έχουν σημείο αναφοράς οι πορείες των αναρχικών. Ποιος θα αφήσει ένα κτήριο στην τύχη του εδώ μέσα;»
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια η νομοθεσία προβλέπει να οριστεί ένας υπάλληλος ως ενεργειακά υπεύθυνος προκειμένου φώτα και κλιματιστικά να μην μένουν ανοικτά όταν το κτίριο δεν λειτουργεί.