Μεγάλη κομπίνα, με κύκλωμα που χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις σε μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων, εξιχνίασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το κύκλωμα εξασφάλιζε στους μαθητές πλαστές βεβαιώσεις, στις οποίες φαινόντουσαν ως διακριθέντες σε επίσημους αγώνες Κουνγκ Φου.
Οι βεβαιώσεις αυτές δινόντουσαν προκειμένου οι μαθητές να συμπεριληφθούν στον ειδικό πίνακα αθλητών του υπουργείου Παιδείας και να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση. Η «υπηρεσία» δεν προσφερόταν με το αζημίωτο, αφού είχε «ταρίφα» από 3.000 έως 7.000 ευρώ.
Από την ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ' εξακολούθηση.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι δύο προπονητές της ομοσπονδίας που είχαν τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και τον 47χρονο ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι γονείς μιας μαθήτριας που κατέθεσαν πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.
Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κουνγκ Φου.
Τότε ένας από τους δύο συλληφθέντες προπονητές προσέγγισε τον γονέα ενός αθλητή του και του πρότεινε να μεσολαβήσει προκειμένου ο γιος του να φαίνεται στα χαρτιά ότι πήρε τη 2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένη κατηγορία χωρίς να έχει λάβει καν μέρος.
Στη συνέχεια στον γονέα εμφανίστηκε ο 47χρονος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ομοσπονδίας και ζήτησε 3.500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία.
Ωστόσο ο γονέας ενημέρωσε την Αστυνομία και κατόπιν συνεννοήσεως συναντήθηκε με τον 47χρονο σε καφετέρια και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει τα χρήματα.
Ακολούθησε έρευνα από την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι με την ίδια διαδικασία είχαν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.
Ωστόσο όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.