Breaking news

ΟΠΕΚΑ
A

Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ παραμένει ανοιχτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ Α21: Υπολογισμός του Δικαιούμενου Ποσού

Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του 2022. Μετά την υποβολή των δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2023, θα ληφθούν υπόψη τα νέα εισοδήματα για τον υπολογισμό του επιδόματος.

Προϋποθέσεις Χορήγησης

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η φοίτηση των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση (από προ-νήπιο έως Γυμνάσιο). Οι πληροφορίες για τη σχολική μονάδα, την τάξη και τον αριθμό μητρώου του παιδιού πρέπει να καταχωρηθούν στην αίτηση. Εάν δεν διασταυρωθούν τα στοιχεία, ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υποβολή και Έγκριση Αίτησης

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί οριστικά. Οι προσωρινά αποθηκευμένες αιτήσεις δεν θεωρούνται υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη. Οι δικαιούχοι περιλαμβάνουν Έλληνες πολίτες, πολίτες ΕΕ, αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ανιθαγενείς και άλλες ειδικές κατηγορίες.

Πληρωμή της 5ης Δόσης του Επιδόματος

Η πέμπτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21 αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους μέσα στον Νοέμβριο 2024. Η ακριβής ημερομηνία πληρωμής θα ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΑ κοντά στην περίοδο καταβολής.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

  • Έλληνες πολίτες,
  • ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
  • πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,
  • αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων, ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών, δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος, πολίτες άλλων κρατών.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις